Vegansk Jul: Eggnog
… eller som jeg bør kalde den: Vegnog.
Jeg har faktisk aldrig prøvet eggnog, for jeg har altid syntes (selv før mine veganer-dage), at det lød en anelse underligt (og klamt) med æg i en drik. Men når veganske bloggere, kogebøger og generelt bare alt der har med jul og USA at gøre går total amok i forhold til eggnog/vegnog, så bliver jeg selvfølgelig nysgerrig! Det er åbenbart julens svar på efteårets pumpkin spice.
Hvorfor har de det så godt, når de drikker den der drik?
Giver drikken mig lys i øjnene, så december bliver endnu mere magisk?
Er den essensen af jul?
Jeg bliver nødt til at prøve den!!
Ja, jeg har haft alle de spørgsmål rumsterende rundt i hovedet, når jeg har set et billede af eggnogs. Men eggnog er måske sådan for amerikanere, som æblemost er for mig?
Anyways, jeg har endelig fået taget mig sammen til at lave den – og den smager himmelsk!
Den er fløjlsblød, cremet og en anelse tyk.
Den smager godt af krydderier, og muskatnødden giver en dejlig krydret smag og sødme.
Og den tager lidt over 5 minutter at lave.
Eggnog | Vegnog, 4 personer
6 dl mandelmælk
4 dl kokosmælk
65 g sukker
1 tsk muskatnød – fintrevet
3-4 kanelstænger
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
evt ½-1½ dl rom – alt efter boozy du gerne vil have det 😉
Pynt
Muskatnød – fintrevet
Kom alle ingredienserne i en 2 liters gryde. Hvis du bruger rom, skal du ikke komme dette i endnu.
Giv det et opkog og lad det simre uden låg i 5 minutter. Sluk for varmen.
Hvis du bruger rom, kommes det i nu.
Server i glas og pynt med fintrevet muskatnød.
Mmmmmm…
Pssst… Eggnog | Vegnog kan serveres både varm og kold.