Drikkelse,  Opskrifter

Ice Tea | Iste m. nektarin-sirup

Uf!

Jeg kan seriøst næsten ikke bevæge mig uden, at jeg sejler i en flod af mit eget sved. Det er så varmt! Men varme og sol er godt, så jeg accepterer min skæbne. Mmmm… lækkert at starte et indlæg på den måde, hva? Men det er nu en gang sandheden. Og sandheden har tvunget mig til at gå i køkkenet for at kokkerere drik. En iskold drik, der kan slukke min tørst, køle mig af og give lindring.

Så jeg gik i køkkenet for at lave en eller anden iskold drik, som ikke er en læskende hindbær-drik, limonana eller syrlig tamarind-drik – for jeg bliver jo nødt til at komme med lidt nyt her på bloggen bare en gang imellem 😉 Og så havde jeg også bare lyst til at lave noget og dele det med jer! Den her depression skal ikke få mig helt ned med nakken.

Så det endte med, at jeg lavede den her, hvis jeg selv skal sige det, ret så lækre ice tea med nektarin-sirup. Jeg havde tænkt mig at lave fersken iste, men da jeg gik i Netto, var der ingen – hvor er ferskenerne egentligt? Jeg har ikke set specielt mange. Anyways, jeg havde dog nektariner i fryseren, og nektariner er i hvert fald lige så lækre som ferskener.

Isteen opfyldte alle kravene: iskold, slukker tørsten og giver lindring. Aaaaah…. Jeg, mine smagsløg og min krop er i hvert fald rigtig godt tilpas nu. Bare kom an varme og sol!

God fornøjelse 🙂


Ice Tea | Iste m. nektarin-sirup, 4 personer

Nektarin-sirup

2-3 nektariner – udstenet, i skiver

2½ dl vand

200 g sukker

The

1½ liter vand

2 teposer m. grøn the

Saft fra ½-1 citron – efter smag

evt nektariner – pynt

evt isterninger


Lav theen
. Kog vandet og hæld det derefter over teposerne – jeg kom det hele i en stor skål, da jeg ikke har nogle kander, der er store nok. Lad theen trække med teposerne i 5 minutter og tag derefter teposerne op. Stil til side.


Lav siruppen
. Giv nektariner, vand og sukker et opkog i en lille gryde. Lad det derefter simre i 10 minutter. Sluk for varmen og lad siruppen køle af i 10 minutter. Si nektarinerne fra.


Lav isteen
. Hæld siruppen op i theen og rør rundt. Rør citronsaften i. Stil på køl.

Lad isteen blive helt kold, inden servering. Du kan komme nogle skiver nektariner og isterninger i som pynt.

Så er det ellers bare om at smide fødderne op på bordet, tag en ordentlig tår og bare nyde de næste 5 minutters lindring – og supergode smag!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.