image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Vaniljekage m. hyldeblomst-frosting & jordbær

Den her sommer bliver da bare ved, hva?

Solen bager ned, og nogle gange er det næsten helt umuligt at være i ens egen krop. Men det er, hvad jeg elsker ved sommeren – især efter den værste sommer nogensinde sidste år (i hvert fald den værste jeg sådan lige kan huske).

Så jeg er stadigvæk i total sommer-mode. En temmelig lazy sommer-mode, som du nok har lagt mærke til. Det er faktisk ret skønt at bare daske rundt, fordi det er alt for varmt. Spise en masse is (jeg har forresten delt en “opskrift” på skønne hyldeblomst-ispinde på min insta). Nyde at der dårligt nok er hverken mennesker eller biler på vejene. Og selvfølgelig spise en masse sommerbær! Jordbær for at være mere præcis.

Så jeg fik forleden en umådelig lyst til at lave en lagkage, og det er altså den lagkage, jeg har delt i dag. Jeg er dog kommet i tvivl om, hvorvidt jeg skal erstatte frostingen med kokosflødeskum, for jeg synes ærlig talt, det bliver lidt mere forfriskende. Så hvis du har overvejet at lave den her opskrift, og du så opdager, at den er blevet lavet om næste gang, du besøger Vegansk for alle, så ved du hvorfor.

Men øh… hvis du har lyst til at give dig i kast med en nem lagkage, så skal du selvfølgelig lave den her 😉 God fornøjelse!


Vaniljekage m. hyldeblomst-frosting & jordbær, 10-12 personer

Vaniljekage

2½ dl plantemælk

½ dl neutral olie

120 g sukker

1½ tsk vaniljesukker

½ tsk salt

175 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

½ tsk natron

Hyldeblomst-frosting

220 g plantesmør

450 g flormelis

5 spsk hyldeblomst koncentrat + til pensling

salt – efter smag

500 g jordbær (se fremgangsmåden)


Tænd ovnen på 180 grader
. Dæk en springform (22 cm) med bagepapir.

Pisk plantemælk, olie, sukker, vaniljesukker og salt sammen. Når sukkeret er rørt ud, piskes 75 g af hvedemelet i. Rør derefter det resterende hvedemel, bagepulver og natron i.

Kom dejen i springformen. Bag midt i ovnen i ca. 35 minutter – en kniv skal komme ren ud af dejen, hvis du tester på denne måde.


Lav hyldeblomst-frostingen imens kagen bager
. Pisk plantesmør, flormelis og hyldeblomst koncentrat sammen. Smag til med lidt salt.

Kom i en sprøjtepost med tyller/frysepose og stil på køl.


Lad kagen køle helt af, til den er kold
. Skær 250 g af jordbærrene i kvarte og skær de resterende jordbær i halve eller skiver (alt efter hvordan du gerne vil have, at jordbærpynten på kagen skal se ud).

Skær igennem kagen på tværs, så du ender med to bunde – pas på, så du ikke maltrakterer kagebundene fuldstændigt, og pas på dine fingre!

Pensl begge bunde med lidt hyldeblomst koncentrat. Fordel derefter halvdelen af frostingen ovenpå den nederste bund og slut af med de kvarte jordbær. Læg den anden kagebund ovenpå.

Fordel resten af frostingen på toppen af kagen og pynt med de resterende jordbær.

Stil på køl indtil servering – kagen har godt af at stå 30 minutter på køl inden servering.

Hvis kagen ikke bliver spist “med det samme”, kommes den på køl.


Pssst…
Frostingen smelter temmelig hurtigt, hvis du bruger Naturli Smørbar. Du kan i stedet anvende AMA margarine (den veganske variant). Hvis du gerne vil have det lidt sundere, så lav flødeskum af kokosfløde – det smager også himmelsk! Måske smager det faktisk så himmelsk med kokosflødeskum, at jeg laver om på opskriften om nogle dage, hmmm…?

www.pdf24.org    Send article as PDF   

2 thoughts on “Vaniljekage m. hyldeblomst-frosting & jordbær”

  1. Sikke en smuk kage, og smuk gaffel!
    Kan man lave den dagen før? Hvis ikke, har du så et bud på en oplagt dessert at lave dagen før og servere for gæster? 🙂

    • Tusind tak 🙂
      Ja, du kan sagtens lave kagen dagen før – den sætter sig på en god måde. Så jeg kan helt klart anbefale at lave den dagen før 🙂 Ellers har jeg en sindssyg lækker brombær-chokolade lagkage (du kan skifte bærrene ud, hvis det er), som er et hit herhjemme, bare søg på brombær eller gå indunder opskrifter og under søde sager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.