Højtider,  Opskrifter,  Snack,  Tilbehør

Super Bowl: BBQ Blomkål m. ranch dressing

Så er det tid til Super Bowl!

I år skal min kæreste og jeg se Super Bowl for anden gang, og måske kan jeg denne her gang holde mig vågen helt til afslutningen? Det regner jeg med, for i år har jeg sammensat en episk snack-menu, der bør kunne få mig til at holde øjnene åbne… i hvert fald åbne nok til at jeg ved, hvor alle de forskellige lækre snacks er. Og det er måske også det vigtigste?

Jeg følger slet ikke med i Super Bowl eller nogen anden sportsgren for den sags skyld. Jeg er temmelig meget en ikke-sport-person. Men det er nu alligevel ret sjovt at se Super Bowl… det var det i hvert fald sidste år. Og når jeg får en undskyldning for at lave mad og en menu, der “passer til”, så er jeg glad.

Er du interesseret i menuen? Jamen, så er du heldig, for her er den. Hvis du ikke er, øv-bøv 😉

Potato skins m. creme fraiche

Løgringe m. hjemmelavet ketchup

Crispy kikærter

BBQ blomkål m. ranch dressing

Burger

Dirt Cake

Aaahhhh… mad i stride strømme.

Opskrift på potato skins, creme fraiche, løgringe og ketchup kan du faktisk finde i min kogebog Vegansk til højtider og fest!

De crispy kikærter deler jeg i løbet af februar, nok ikke i næste uge eller ugen efter, for de to uger er reserveret til noget helt andet mad/guf.

Hvis du ikke lige gider eller kan se Super Bowl (eller måske først ser det her indlæg mandag), så er det tid til SNACKS!

Og jeg kan godt sige dig, at det her nok er en af de bedste og mest snaskede snacks, du kan lave til dig selv – og måske en person du ikke har noget imod at dele med 😉


De her BBQ blomkål med ranch dressing vil forsvinde rigtig, rigtig hurtigt. Så måske du skal lave dobbelt op? Anyways… hvis du har lyst til noget, der er snasket; der er blødt, men med bid; der smager af BBQ, og du har lyst til at bruge det halve blomkålhoved, du har i køleskabet, så skal du lave den her opskrift.

Når du kommer ned til BBQ saucen, kigger du nok lige en ekstra gang. For det er da godt nok meget sauce og plantesmør i. Men sådan skal det være, når der skal være nok lækker BBQ blomkål-snask til alle!

BBQ saucen, som jeg altid bruger, er Stubb’s. Den er helt klart den bedste, jeg har prøvet. Så medmindre du har din egen BBQ sauce-favorit, så køb den her! Jeg har set den i Bilka i deres USA-afdeling.

Og så er der ranch dressingen/dippen. Den er bare lækker! Det bedste er, at den ikke kun passer til BBQ blomkål, for dressingen er nærmest perfekt til alt? Chips, grøntsagsstænger, salat og endda indeni en sandwich. Nam! Og du kan selvfølgelig erstatte sojayoghurten med en anden slags yoghurt.


BBQ Blomkål m. ranch dressing, ca. 25 stk

BBQ blomkål

400 g blomkål, ca. ½ blomkål – mellemstore buketter

1 dl hvedemel + 1 spsk

½ dl rismel

1 tsk løgpulver

½ tsk røget paprika

½ tsk salt

Peber

1½-2 dl vand

BBQ sauce

4 spsk plantesmør

2 dl BBQ sauce

Ranch dressing

200 g natural sojayoghurt

3 spsk Alpro go on natural ELLER vegansk creme fraiche

1 spsk æblecidereddike

2 tsk purløg – finthakket

2 tsk persille – finthakket

1 tsk sød sennep ELLER dijon sennep

Salt & peber


Læg blomkålbuketterne i en stor skål
. Hæld lidt groft salt og kogende vand over. Dæk til og lad blomkålen stå og trække i 30 minutter. Når de 30 minutter er gået, hældes vandet fra. Lad blomkål-buketterne stå og dryppe af i en si.


Tænd ovnen på 210 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Rør hvedemel, rismel, løgpulver, røget paprika, salt og peber sammen i en skål.

Vend buketterne i melblandingen. Tag dem op og læg til side.

Rør vandet i melblandingen – hæld nok vand i til at dejen minder om en lidt tyk pandekagedej.

Vend buketterne i dejen så de bliver dækket. Fordel buketterne på bagepladen.

Bag midt i ovnen i 13 minutter. Vend derefter buketterne og bag videre i 13 minutter.


Lav BBQ saucen.
Imens buketterne bager i ovnen smækkes saucen sammen. Smelt plantesmørret på en lille pande. Når det begynder at boble, røres BBQ saucen i. Rør det godt sammen og sluk for varmen. Stil til side.


Efter buketterne har bagt 13 minutter for anden gang
, tages de ud af ovnen. Vend buketterne i BBQ saucen, så de bliver dækket godt til, og fordel så buketterne på bagepladen.

Bag buketterne en sidste gang i 13 minutter.

Nu bør buketterne være bløde og snaskede, når du trykker let på dem (bare nøjes med at gøre det mod de største stykker). Hvis de største stykker ikke er blevet bløde endnu, så tag de mindre stykker fra og læg de største ind i ovnen igen i 5-10 minutter – du behøver ikke at tænde for ovnen igen, eftervarmen er nok!


Pisk ranch dressingen sammen
. Nu er det tid til dressingen/dippen, som er perfekt til de her BBQ blomkål!

Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Du kan sagtens lave ranch dressingen nogle timer eller dagen før og lade den stå på køl indtil servering.

Dressingen/dippen er ret tyk, så hvis du gerne vil have den lidt tyndere, så kom lidt plantemælk i.


Server!


Pssst…
Jeg synes, at den nemmeste måde at hakket krydderurter fint på er ved at klippe dem fint.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.