Livsstil,  Personligt

Januar

2018!

Så er den første måned af 2018 overstået. På en måde er det hurtigt, og jeg er “overrasket” over, at det allerede er februar; men samtidig har den her måned været lang. Lidt for lang…

Som du nok har lagt mærke til, så har jeg ikke været fantastisk aktiv her i januar. Jeg må sige, at december-ræset både herpå bloggen og i det virkelig liv tog al saft og kraft fra mig. Det var helt vildt sjovt, og det var rart at føle sig produktiv og aktiv. Men jeg kunne bare mærke, at januar var nødt til at være mere rolig. Så det blev den.

Men det betyder ikke, at det vil fortsætte. For jeg har alt for mange idéer! Det er jo Fastelavn i næste uge (jaaaa!), og der vil jeg rigtig gerne dele noget fastelavnsguf med jer i form af fastelavnsboller lavet med ægte wienerdej, Mmmmmm! Men ellers er jeg lidt blæst i forhold til andre fastelavnsopskrifter. Vegansk til højtider og fest har jo nogle rigtig gode nogle fastelavnsopskrifter, såsom berlinere, popcornbrude med karamel og pandekager, og hvis du tager bollerne fra fødselsdagskapitlet, så har du fastelavnsboller! Der mangler som sådan ikke fastelavnsopskrifter fra min side 😉

Men der er mange flere idéer! Jeg har alt for mange opskrifter fra bøgernes univers, jeg skal have delt (endnu mere Harry Potter); jeg har stadigvæk Den Store Bagedyst-udfordring hængende over hovedet; jeg har endnu mere ernærings- og sundhedsviden; jeg har lidt “debatindlæg”; og meget mere.

Der er så meget. Men det er jo kun godt! For så er der endnu mere til dig, og jeg kan fortsætte med at føle mig produktiv og ikke så snylter-agtig trods min ledighedsstatus.


Her er så, hvad jeg blandt andet har brugt min tid på i januar. Den grønne skrift under serier/film-afsnittet er links, så du kan se, hvad jeg har set i januar. Nice, ikk?


Serier/Film

Bad Boy Breathing. Jeg elsker den her dokumentar. Vi følger Nicolai, der har haft et hårdt liv med stoffer og kriminalitet. Da han kommer på et Breath Smart-kursus, ser man, hvordan han ved hjælp af at trække vejret og komme ind i sig selv, forandrer sig fuldstændigt! Det er så fascinerende at se, hvordan vejrtrækning og meditation kan forandre og hjælpe. Dokumentaren er gratis at se, så und endelig dig selv at se den!

Sorte huller. GULP! Det er næsten det eneste, jeg kan skrive til den her youtube-video. Jeg opdagede den her video via Reddit, og da jeg altid har været fascineret af sorte huller, blev jeg nødt til at se den. Øhmmmm… måske har jeg fortrudt en smule?

Videoen er god til hurtigt forklare på en forståelig måde, hvad sorte huller egentlig er. Og den er endnu bedre til at forklare og vise, hvor store, kompakte og skræmmende de er. Musikken til videoen er spot on. Så har du brug for et kuldegys, blive fascineret og bange for universet, så skal du endelig se den her video 😉

Planeternes og soles størrelser. Endnu en youtube-video omkring rummet. Jeg har aldrig læst dybdegående om rummet, og jeg synes ærlig talt, at tanken om at rejse ud i rummet~universet er skræmmende. Bare det at kigge på stjernehimlen og månen kan give mig kuldegysninger; men trods det elsker jeg alligevel at gøre det.

Universet er fascinerende. Så når jeg støder på informative videoer eller artikler, der er lette at forstå eller hurtige at komme igennem, så er jeg klar! Det er min søster, som viste den til mig, da vi en dag sad hjemme og hyggede hos hende sammen med den, efterhånden, basse-agtige bebs. Og ja, vi ved jo alle sammen godt, at planeter er store. Men den her video viser virkelig godt, hvor store planeterne i vores solsystem er, og hvor stor solen er i forhold til dem. For hver planet blev jeg mere og mere overrasket, og jeg sad vitterligt med munden åben, da jeg så hvor stor solen er – og endnu mere åben mund da jeg så, hvor lille solen er i forhold til andre sole.

Grace and Frankie. Nogle gange bliver jeg behageligt overrasket over serier, og Grace and Frankie er helt klart ovre i kategorien Behagelige Overraskelser. Jeg startede med at se serien sidste år og slugte hurtigt de eksisterende sæsoner i mig – og nu er den nye sæson udkommet, og den sluger jeg også i mig. Der sker så meget, og selv om det er typisk amerikansk, så er det på den gode måde! Ligesom at Desperate Housewives er amerikansk på den gode måde – ja, jeg kan godt lide Desperate Housewives, og jeg har set den serie fra start til slut i hvert fald tre gange.

Vi følger Grace og Frankie, der er to kvinder i halvfjerdserne, der skal og bliver skilt fra deres mænd – fordi deres mænd har været og er forelskede i hinanden. Man ser, hvordan de reagerer på den her temmelig store livsomvæltning, hvordan deres to familier reagerer… og det er sjovt, det er på en spøjs måde gribende, og det er bare super-godt! Du kan se den på Netflix. Er du ikke solgt? For jeg kan vitterligt ikke finde ud af sælge, så se den alligevel.


Bøger

Show Your Work: Austin Kleon. Er du kreativ, eller har du noget, du gerne vil dele? Så skal du læse den her bog – og den er for alle! Især hvis du, ligesom mig, har svært ved at dele og vise dit arbejde. Den er på en måde “ah-det-er-jo-indlysende”, for det er indlysende dét, der står i bogen; men det indlysende er ikke altid bare lige sådan at gøre eller føre ud i livet. Bogen er perfekt til at give én et los i røven og få en i gang og vigtigst af alt: få én til at tro på sig selv. Og så er den fyldt med gode råd og citater.

Jeg så bogen på min venindes insta, og jeg blev bare draget af den… eller også så var den hans anden bog, og jeg valgte så at låne begge. Anyways, den er værd at låne.

Becoming Vegan – the complete reference to plant-based nutrition: Brenda David & Vesanto Melina. Jeg har været kødfri i 10 år og veganer i snart 8 år, og selv om veganisme som filosofi og livsstil er fast forankret i mig, så vil jeg altid gerne læse endnu mere om veganisme – især når det er en så uddybende og informationsrig bog, som den her. Jeg er stadigvæk i gang med at læse den, men jeg blev nødt til at dele den. Forfatterne går i dybden med vegansk sundhed og skriver helt ærligt, hvilken betydning veganisme har for sundheden, og hvad man som veganer skal eller eventuelt bør være opmærksom på. Indtil videre har de heller ikke nogen agenda, og det er virkelig noget, jeg er glad for.

Det er helt klart en bog, der er værd at læse for den sundhedsinteresserede veganer.


Andet

Blomster. Åh blomster! Hvis der er noget, der kan opløfte mig (bare en lille, men vigtig smule) på en dårlig og grå dag, så er det blomster. Blomster gør noget helt specielt ved et rum; de bringer liv til rummet og hjemmet. Jeg har de sidste par uger haft to buketter stående, og det gør virkelig en forskel, når jeg pludselig opdager, at der står de skønneste blomster og troner.

Så det er et lille ritual, jeg har haft, og som jeg vil fortsætte med indtil, at foråret ankommer.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.