sukkerkringler
Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk jul: Sukkerkringler

3. advent er allerede over os, og derfor skal der lidt julebag indenbords: Sukkerkringler og kringler dyppet i chokolade!

Sukkerkringler er for mig totalt nostalgisk. Jeg kan huske, da jeg var lille og gik på rov i min mormors og oldemors køkken efter småkager. De havde altid en af de der småkagedåser, der var fyldt med vaniljekranse, sukkerkringler, kringler dyppet i chokolade og alle mulige andre – de tre nævnte var helt klart den bedste belønning ovenpå sådan et tyvetogt 😉

De her kringler er baseret på min opskrift på finskbrød, hvilket betyder… at småkagedejen kun skal hvile i 1 time, og så kan kringlerne blive bagt!

Fantastisk – især når man har lyst til noget julegodt, men ikke har en portion pepparkakor-dej liggende i køleskabet.

Så nu er det tid til sukkerkringler og kringler dyppet i chokolade!


Sukkerkringler, 14 store kringler

190 g hvedemel

45 g sukker

1/4 tsk salt

140 g plantesmør

30 g marcipan – groft revet

1-2 spsk perlesukker

evt mørk chokolade – se i fremgangsmåden


Rør hvedemel, sukker og salt sammen i en skål
. Rør derefter plantesmørret i, til dejen begynder at krymle.

Rør marcipanen i og saml dejen hurtigt på et køkkenbord dækket med mel.

Stil på køl i 1 time.


Tænd ovnen på 180 grader, når der næsten er gået en time
. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Tag stykker af dejen, der omtrent er på samme størrelse som en valnød.

Rul ud til en medium-tynd pølse og form som en kringle.

Placer kringlerne på en bageplade og pensl med lidt plantemælk.

Her skal tages et valg!

Hvis du kun vil have sukkerkringler, skal du bare drysse perlesukker over.

Hvis du kun vil have chokoladekringler, skal du ikke drysse noget perlesukker over.

Hvis du vil have 50/50, så drys perlesukker over den ene halvdel af kringlerne


Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter
. Kringlerne skal være gyldne.

Lad kringlerne køle helt af.

Kringlerne skal opbevares i en lufttæt beholder.


Hvis du skal have chokoladekringler:

Dæk en rist med bagepapir.

Smelt chokoladen (100 g til 7 stk, 200 g til 14 stk).

Dyp den øverste del af kringlerne ned i chokoladen og stil på risten med bagepapiret.

Lad chokoladen størkne på kringlerne. Nu kan de serveres eller gemmes til en anden god dag.

sukkerkringler

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.