image featured

Ditte

Categories Højtider, Opskrifter, Sødt

Vegansk Halloween: Red velvet cupcakes

Mørket sænker sig over byen. De visne blade rasler på vejen.

Fuldmånen lyser op. Flagermusene flyver lystigt frem og tilbage.

Og dér! Dér er der en skygge, der flyver henover den fuldmåne-himlen med de blinkende stjerner.

Hvad er det dog?! Kunne det være den sparkly Edward, eller måske Dracula med sin tykke accent?

Det kunne også være en flyvende cupcake, der er blodrød med snehvid frosting og to huller efter et vampyrbid.

En rigtig lækker cupcake, der ikke kan finde ud af, om den er en vanilje eller kakao kage, men trods det smager helt vidunderligt.

Lad mig præsentere dig for Red Velvet cupcake.

Den er lidt mystisk, og den ser magisk ud… men essensen af den er en skøn, fløjlsblød kage, der med sin milde smag får dig til at kræve mere, mere, MERE! Jeg kan ikke forklare dens tiltrækkende kræfter, men når du først får bidt dig igennem cupcaken og dens volumniøse frosting, så er der ingen vej tilbage.

Du er nu blevet omvendt til en Red velvet. Uha-da-da… eller Muahahahahaaa

OBS: Du kan købe rød gelfarve i Panduro og over nettet. Jeg brugte den fra Panduro, der hedder Squires Kitchen med farven: Rose.

Husk at være opmærksom på, at der ikke er E120 i! Hvis du er i tvivl, om et e-nummer er vegansk, så er der rigtig mange oversigter på internettet, der viser om en e-nummer er velegnet eller ej.


Husk at du kan få min kogebog Vegansk til højtider og fest til 20% rabat t.o.m 31/10 med koden: Halloween
🙂

I kogebogen kommer du igennem året med alle de større og til tider mindre højtider og andre festlige dage, blandt andet Halloween hvor du kan finde opskriften på de sødeste flagermus-cupcakes og skønne karameller. Du kan købe bogen lige HER.


Red velvet cupcakes, 12 stk

Kage

2½ dl plantemælk

2 spsk æblecidereddike

1 dl neutral olie

150 g sukker

1 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

25 g kakao

175 g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

1-2 tsk rød gelfarve

Frosting

100 g plantesmør

100 g vegansk cream cheese (jeg brugte Tofutti)

400 g flormelis

1 tsk vaniljesukker

1 tsk citronsaft


Hindbær-blod

75 g hindbær – blendet


Tænd ovnen på 180 grader
. Kom cupcake-forme i en muffin-bageform.

Hvis du ikke har en muffin-bageform, så brug i stedet 2-3 cupcake-forme pr. cupcake; så holder de formen bedre.


Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen – lad det tykne
. Pisk olie, sukker, vaniljesukker og salt i.

Si kakao, hvedemel, bagepulver og natron i. Rør dejen sammen med gelfarven.

Fordel dejen i cupcake-formene. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til en kniv kommer ren ud.

Lad kagerne køle af.


Lav frosting imens kagerne køler af
. Pisk plantesmør og cream cheese sammen til det er cremet.

Pisk derefter flormelis, vaniljesukker og citronsaft i.

Frostingen skal være ret tung at piske. Kom frostingen i en sprøjtepose/frysepose og stil på køl til kagerne er kolde.


Saml kagen

Sprøjt frostingen ovenpå kagerne.

Stik en tynd grillpind af træ (eller lignende) ned i hindbær-blodet og prik derefter to huller i frostingen, så det ligner et hugtandsbid. Du skal dyppe pinden ned i hindbær-blodet et par gange og fordele det på frostingen under “bidemærkerne”, så det ligner, at blodet flyder.

Spis!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.