
Vegansk påske: Limekage m. avokado-kokosfrosting
Foråret viser sig stille og roligt. Fuglene synger mere og mere, og der kommer langsomt flere knopper på træer og buske.
Der er endda et par enkelte grønne blade i vores have.
I går havde vi kærestens familie på besøg, da der igen skulle laves en masse i haven. Sidste weekenden fik vi endeligt lavet hegnet rundt om baghaven, så hvalpene kan løbe rundt så tosset de vil; denne weekend stod det på at rydde underskoven i den lille skov, der er i baghaven, for vi mener at have spottet hyldeblomst, og vi vil også gerne kunne se, hvad hvalpene har gang i. Man kan aldrig vide, hvad sådan en hvalp lige pludselig kan finde på at lave.
Men hyldetræerne vil vi gerne have skal vokse sig store og flotte, for lige nu er det nogle skravlede træer på grund af den manglende luft og lys, de indtil nu har haft. Vi er selvfølgelig ikke helt sikre på, om det er hyld, så vi må vente og se til det bliver sen-forår og først på sommeren. Jeg glæder mig!
Alt det arbejde skulle selvfølgelig belønnes, så jeg smækkede lynhurtigt en limekage sammen. For at gøre det såd’n lidt ekstra ville jeg også lave en helt enkel kokosfrosting – det blev ikke, som jeg havde forestillet mig og for at redde det hele, blendede jeg kokoscremen sammen med avokado. Det kunne især kæresten rigtig godt lide.
Så her er min forårsinspirerede limekage, der er dejlig syrlig og sød – den er perfekt til de kommende påskedage, hvis du gerne vil have en kage, der har en let og frisk smag!
Og server den endeligt med myntethe!
OBS! Sørg for at stille kokosmælken på køl mindst 3 timer i forvejen. Og den skal være fuldfed, ellers kan du ikke skrabe cremen fra.
Limekage m. avokado-kokosfrosting, 8-10 portioner
Limekage
2½ dl plantemælk (soja/mandel/havre)
Saft og skal fra 2 store øko lime
180 g sukker
½ dl neutral olie
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk salt
85 g mandelmel
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk natron
Avokado-kokosfrosting
1 dåse kokosmælk – stået på køl i min. 3 timer
½ avokado
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
Topping
Skal fra 1 øko lime
Tænd ovnen på 180 grader. Beklæd en springform (22 cm diameter) med bagepapir.
Pisk plantemælk sammen limesaft og -skal og lad det tykne nogle sekunder.
Pisk sukker, olie, vaniljesukker, salt og mandelmel i. Når det er rør godt sammen, røres de resterende ingredienser i. Dejen er relativ tyk.
Hæld dejen i springformen og bag i 35 minutter. Kagen skal være gylden og føles fast, når du trykker let ned på den.
Lav frostingen imens kagen bager. Tag kokosmælken ud og kom den faste creme i en skål. Blend kokoscremen sammen med avokadoen til det er helt cremet.
Rør de resterende ingredienser i og smag til.
Stil på køl til kagen er kold.
Lav kagen
Når kagen er kølet helt af, smøres frostingen på og limeskallen drysses over – det er egentligt lettere bare at rive limen over selve kagen.
Server!
Pssst… Det overskydende kokosvand kan du eventuelt gemme til suppe eller lignende.


4 kommentarer
The Student-turned-Doctor
This looks so beautiful! I never would have thought to put avocado in frosting.
Ditte
Thank you so much 😀 Well, it was a desperate solution, but since I’ve read about avocadoes in chocolate mousse before I thought that I could at least try 😉
Mia Berg
Ser lækkert ud! Er kagen fryseegnet?
Ditte
Hej Mia
Glad for at du synes, kagen ser lækker ud 🙂
Den er fryseegnet, så længe frostingen ikke er på
God fornøjelse!