Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Halloween: Græskarhoved cookies | Græskar cookies

Endnu en opskrift med både græskar og græskarhoveder!

Men altså… det er der en grund til! For hvis noget er essensen af Halloween for mig, så er det græskarhoveder. Du kan hænge skeletter, flagermus, edderkopper og monstre op, og jeg vil synes, at det er cool – men skær et græskar ud så den får et sødt eller skræmmende ansigt og kom et lys i, og jeg er i syvende Halloween-himmel.

Okay, det er ikke helt sandt, for i går så jeg et billede af en rigtig halloween-flagermus, som hedder: Painted bat. Den er Halloween personificeret! Og den ser så sød ud!

Men det er ikke kun denne halloween-flagermus, der er sød. Det er de her cookies også!

Og de er fløjlsbløde!

Og lette at lave!

Og så smager de super godt!

De smager lige tilpas af kanel og andre varmende krydderier, og chokoladen gør hele æderiet meget mere fornøjeligt.

Cookies’ene er på størrelse med en håndflade – alle, der kender mig, ved at jo større et stykke kage eller småkage er, jo bedre 😉 Så hvis det ikke lige er dig med en cookie på størrelse med en håndflade, så lav cookies’ene lidt mindre; så vil du ende med omkring 15 stk.

Opskriften er inspireret af denne opskrift – jeg fandt billedet på Pinterest, og jeg syntes bare at cookies’ene var så søde, at jeg blev nødt til at lave min egen version (der selvfølgelig også indeholdt chokolade).

Hvis noget ikke giver mening, så er det fordi, jeg har skrevet det her indlæg i al hast… efter jeg tog en morfar (opdateret d.28/10 2019: nu bør det hele give mere mening)


Græskarhoved cookies, 10 stk

Græskarmos

ca. 100 g hokkaido græskar – skrællet vægt, skåret i små tern

25 g brun farin

½ tsk vaniljesukker

½ tsk kanel

1/4 tsk stødt ingefær

1 knsp stødte nelliker

salt (efter smag)

Dej

60 g plantesmør

75 g brun farin

½ dl plantemælk

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

½ tsk kanel

190 g hvedemel (ca. 90 g kan erstattes med groft mel)

½ tsk natron

½ tsk bagepulver

Pynt

60 g mørk chokolade


Lav græskarmos først
. Tænd ovnen på 180 grader og gør to bageplader med bagepapir klar.

Læg græskarternene på den ene bageplade og dæk med sølvpapir. Bag midt i ovnen i ca. 25 minutter – græskarret skal være mørt.

Lad græskarret køle af. Blend ternene med brun farin og vend derefter krydderierne i – smag til.


Lav cookies’ene
. Pisk plantesmør og brun farin sammen, til det er ‘cremet’.

Pisk derefter græskarmos, plantemælk, vaniljesukker, salt og kanel i. Rør hvedemel, natron og bagepulver i.

Gør hænderne fugtige og form 1 stor spiseske dej til en relativ rund/oval cookie og læg på bagepladen. Form eventuelt cookies’ene lidt mere efter de er på bagepladen.

Fordel cookies’ene med ca. 1 cm afstand.

Bag midt i ovnen i ca. 15 minutter. Cookies’ene skal have en fast overflade, men føles luftige.

Imens de stadig er varme, skæres der nogle streger på cookies’ene, så de lidt mere ligner græskar. Lad cookies’ene køle af.


Når cookies’ene er kølige/kolde, laves chokoladen
. Smelt chokoladen og put derefter i en frysepose med et lille hul.

Sprøjt chokoladen ud på cookies’ene, så de får græskarhoveder.


Pssst…
Jo “koldere” chokoladen er, jo lettere er den at arbejde med. Hvis den bliver for kold, kan du eventuelt lægge fryseposen på en tallerken ovenpå en radiator eller lignende, så den bliver lidt varm igen.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.