Opskrifter,  Sødt

Jordbærmousse m. jordbærsirup & hvid chokolade

Nu er vanviddet ved at være ovre, og et nyt vanvid begynder. Jeg kan i hvert fald godt love dig for, at det bliver et helvede på mandag, når jeg og så mange, mange, mange andre skal tage toget for at komme på arbejde – især når DSB som altid er tossede og vælger at tage hele 3 S-togslinjer ud af drift. wtf?

SÅ! Derfor har jeg valgt at fokusere på alt det gode i livet i stedet for og her kommer jordbærmousse ind i billedet! Aaaah, jordbær – de gør alt meget bedre 🙂

Okay, jeg er helt med dig i forhold til, at jordbær smager latterligt dårligt i øjeblikket, og at man ikke bør købe dem før den tidlige sommer, hvor de gode danske jordbær er at finde… men Harry Potter-kogebog-skriveriet kræver, at jeg skal lave et par opskrifter med jordbær. Jeg skulle selvfølgelig ikke bruge alle jordbærrene til kogebog-skriveriet, og siden at købe-jordbærrene i øjeblikket ikke smager godt rå, tænkte jeg, om man ikke godt kunne bruge dem på en anden måde.

Her kommer jordbærmousse OG jordbærsirup ind i billedet. Det er seriøst lækkert, og du vil blive afhængig – især af siruppen! Når jordbær bliver opvarmede kommer sødmen ud, og jordbær bliver endda ekstra søde (sukkeret hjælper selvfølgelig også på det), og dermed kan man alligevel ende med gode desserter udenfor sæson. Så for at fejre de sidste dage uden DSB-tosserier, fejre det gode og dejlige vejr og fejre at det snart bliver sommer med jordbær, har jeg valgt at gøre mig selv og dig klar til jordbær i stride strømme. Første punkt er så denne mousse og sirup.

Jordbærmoussen er luftig og fast på den helt rigtige måde. Jordbærsmagen er dejlig og lige tilpas, og selve moussen er ikke specielt sød – crazy I know!

Den mere milde sødme i moussen er selvfølgelig derfor, at siruppen serveres ovenpå 😉 Siruppen er ret tyk i det, dejligt sød og med en anelse syre.

Dessert made for heaven – med ekstra op på jordbær.


Jordbærmousse m. jordbærsirup & hvid chokolade, 2 personer

Jordbærmousse

200 g jordbær

3 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1½ dl kokosmælk

30 g majsstivelse

1 dl vegansk piskefløde

Jordbærsirup

110 g jordbær

50 g sukker

½ tsk citronsaft

2 spsk vand

Topping

20 g vegansk hvid chokolade – finthakket/høvlet

Citronmelisse/Ananas salvie


Start med at lave jordbærmoussen
. Blend jordbærrene sammen med sukker, vaniljesukker og 1 dl af kokosmælken. Hæld det i en lille 1 liter gryde og giv det et opkog.

Pisk majsstivelse sammen med det resterende kokosmælk og pisk det i, når jordbærmælken begynder at boble. Skru ned for varmen og pisk i det til det minder om tyk budding. Hæld i en skål og lad det køle af – stil derefter på køl.


Lav jordbærsiruppen
. Kom alle ingredienserne i den lille gryde (rengjort) og giv det et opkog. Lad det simre ved middelhøj varme i 10 minutter. Sluk for varmen, lad det køle af og stil på køl.


Når jordbærcremen er kold piskes piskefløden til flødeskum
.
Pisk derefter jordbærcremen helt cremet, så der ikke er klumper. Pisk til sidst jordbærcremen i flødeskummet.


Du kan servere jordbærmoussen i 2 glas på følgende måde
: Fyld glassene halvt op med mousse, hæld jordbærsirup over og drys 1/4 af den hvide chokolade på. Fordel resten af moussen i glassene og stil på køl i 2 timer.

Ved servering hældes jordbærsirup over og det sidste af den hvide chokolade. Pynt med citronmelisse eller ananas salvie (salvien smager himmelsk ovenpå!).


Pssst…
Du kan godt spise moussen med det samme, men jeg synes at konsistensen bliver bedre og mere fast, når moussen har stået på køl.

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.