Hovedret,  Opskrifter,  Sundt,  Supper & Gryderetter

Stærk nudelsuppe

Der kommer snart lidt mere personlige ord fra mig – men i dag kan du nøjes med kun at læse en semi-lang introduktion til suppen og ellers bare hoppe direkte ind i køkkenet for at lave den. Når de personlige ord så endelig kommer fra mig, så bliver det med en vengeance 😉


Det her er en stærk/hot/spicy suppe. Eller det er den, hvis du kommer en stærk karrypasta og stærk chili i ligesom mig. Da jeg smagte på suppen første gang, fortrød jeg det en smule, hvis jeg skal være helt ærlig – så stærk var den! Men samtidig smagte den alt for godt til, at jeg ville ændre på den; min krop skulle bare lige lade være med at være så svag komme sig over det første chok. Sjovt nok var den ikke så stærk, da jeg endelig kom i gang med at slubre suppen i mig; men det kan måske skyldes, at mine smagsløg var lammede?

Ej, hvis du ikke er til så stærke sager (og stærke sager er jo en smagssag), så frygt ikke – hvis du derimod elsker stærke sager, og det skal være så stærkt som muligt, så kan det være, du skal tilføje ekstra med stærke chilier.

Mad er jo heldigvis fantastisk på den måde, at vi selv bestemmer, hvordan det skal smage, og hvor stærkt det for eksempel skal være. Så hvis du ikke er til så stærke sager, så fjern chili og find en lidt mildere karrypasta, så skal du nok blive rigtig glad.

Og hvis du er en af dem, som helst kun vil spise mad, som er hurtigt klar til konsumering (ved ikke hvor det ord kom fra), så er du heldig! For denne stærke, men underskønne, nudelsuppe tager kun 35 minutter at lave! Faktisk er det sojapladerne, som tager længst tid.

Husk at tjekke karrypastaen om den er vegansk. Mange gange indeholder karrypasta rejer eller lignende, så vær opmærksom på det 🙂

Sojapladerne (ikke et så kønt navn) kan sagtens erstattes med tofu, edamamebønner, andre slags bønner/linser eller seitan. Men jeg synes, at de her sojaplader giver et skønt knas og bid til suppen. Hvis du ikke allerede har dem derhjemme, kan du købe dem hos Veggie-shop24 eller i mindre størrelser hos Greenos.


Stærk nudelsuppe, 4 personer

1 rødløg – tynde halvmåner

30 g ingefær – skrællet, finthakket

2 chili – finthakket

1-2 spsk karrypasta

1 spsk kokosolie

1 dåse kokosmælk

1½ liter kogende vand

250 g broccoli – mindre buketter

3 gulerødder – tynde skrå skiver

300 g grønne bønner

2-3 spsk tamarind pasta

1-2 spsk sojasauce

evt salt

400 g risnudler

2 forårsløg – finthakket

Sprøde sojaplader

4 soja big steaks

2 spsk sojasauce

2 spsk risvinseddike

1 spsk røgaroma/liquid smoke


Tænd ovnen på 200 grader og sæt på grill-funktion
. Beklæd en bageplade med bagepapir.

Knæk sojapladerne over så du har to mindre. Kom sojapladerne i en skål (den skal være temmelig stor) og hæld kogende vand over (dette er ikke vandet i ingredienslisten). Lad sojapladerne trække i ca. 5 minutter – de skal være lidt bløde, men stadigvæk være meget faste.

Kom sojapladerne på bagepladen og hæld sojasauce, risvinseddike og røgaroma over dem.

Bag midt i ovnen i 35 minutter.

Skær sojapladerne i skiver.


Kom risnudlerne i en skål
. Hæld kogende vand over (dette er igen ikke vandet i ingredienslisten) og læg et låg på. Lad det trække i 5-7 minutter, eller til risnudlerne er klar. Hæld vandet fra, skyl med koldt vand og stil til side.


Steg løg, ingefær, chili og karrypasta i kokosolien i en wok/gryde
. Lad det stege ved middelhøj varme i ca. 5 minutter.

Tilføj kokosmælk og vand og lad det simre i 5 minutter.

Tilføj grøntsager, tamarind og sojasauce og lad det simre i 5-10 minutter (alt efter hvor møre du vil have, grøntsagerne skal være). Smag til.


Saml suppen

Fordel risnudlerne nederst i en skålene.

Hæld suppen over, kom 4-8 skiver sojaplader i hver skål og pynt med forårsløg.


Pssst…
Hvis du gerne vil have en lidt mere cremet (og mindre stærk) suppe, så kan du tilføje 1-2 ekstra dåser kokosmælk eller kun lave suppen med kokosmælk.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.