Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Vegansk Mac & Cheese

Mac & Cheese! En rigtig amerikansk comfort food-klassiker.

En klassiker jeg for første gang prøvede sidste år, da jeg lavede en episk Thanksgiving menu. Derfor minder Mac & Cheese mig også mere om efteråret end forår. Jeg kan lige forestille mig, hvordan man sidder under et dejligt tykt tæppe, imens regnen siler ned udenfor, og man bare har brug for varme, og man derfor spiser denne ret… MEN ærlig talt, så kan den spises året rundt – selv på sådan en varm forårsdag som i dag, der mere minder om en sommerdag.

Fordi comfort food kan altid spises – året rundt – døgnet rundt. Selv når solen bager, og himlen er blå, så kan man jo have brug for lidt comfort og hygge, ikk?

Lige én ting: jeg har altid afskyet ost, og derfor har jeg aldrig prøvet Mac & Cheese med ko-ost – det betyder selvfølgelig, at jeg ikke har en disse af en idé om, hvorvidt den her ret overhovedet smager som “den orignale”. Men det synes jeg altså ikke, skal afskrække dig, for den her Mac & Cheese smager skøøøønt! Min kæreste er en osteelsker, og han kan virkelig godt lide den, så jeg tror, at jeg har ramt nogenlunde korrekt.

Forresten! Hvis du gerne vil have en mere fedtfattig version, så scroll ned til Pssst…, der har jeg skrevet, hvad du skal gøre for at skære ned på fedtet og dermed kalorierne.. eller hvis du bare ikke har lyst/kan spise cashewnødder. Jeg har selv spist den fedtfattige version, og den blev rigtig lækker, men jeg valgte at dele den her version med cashewnødder, da nødderne gør “ostesovsen” en del mere cremet og fyldig.

Men ellers så vil jeg blot skrive: Enjoy! Og at jeg håber, at du bliver rigtig glad for opskriften Elena 😉


Mac & Cheese, 4 personer

250 g macaroni pasta

1 lille blomkål, ca. 400 g – i små buketter

lidt olivenolie

75 g cashewnødder – iblødsat i 1½-2 timer

4½ dl vand

½ tsk sennep

½ tsk gurkemeje

2-3 spsk gærflager – eventuelt mere efter smag

Salt & peber


Tænd ovnen på 200 grader
. Kom blomkålen på en bageplade med bagepapir, kom lidt olivenolie ovenpå (omkring 2 tsk) og drys lidt salt over.

Bag midt i ovnen i ca. 30 minutter – blomkålen skal have fået lidt farve og føles nogenlunde mør.


Kog pastaen efter anvisning
. Skyl efter med koldt vand. Stil til side.


Kom blomkål, cashewnødder og 2 dl vand i en blender
. Blend til det er cremet. Tilføj sennep, gurkemeje og gærflager og resten af vandet – hvis du gerne vil have, at “ostesovsen” skal være tykt, så kom ikke al vandet i med det samme.

Smag til med salt og peber.

Vend pastaen i ostesovsen. Sådan så har du en rigtig amerikanske comfort food-klassiker! Server eventuelt med lidt friskklippet purløg, og hvis det skal gøres endnu sundere: stegte grøntsager.


Pssst…
Hvis du gerne vil gøre opskriften lidt mere fedtfattig, så lad være med at bruge cashewnødderne. Kog i stedet blomkålen til den er mør og følg resten af fremgangsmåden – brug gerne kogevandet fra blomkålen. Forresten så prøv dig frem med vandmængden, da du nok skal bruge mindre vand.

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.