image featured

Ditte

Categories Hovedret, Opskrifter, Salater, Sundt, Varm mad

Italiensk Buddha Bowl m. zucchini chips

Måske bør den her sommerlige og friske skål mad i stedet hedde Munke/Nonne Bowl? Nu hvor skålen tager udgangspunkt i cuisine fra et katolsk land.

Meeen det lyder ikke nær så catchy og zen-frembringende.

… Faktisk er det også lige meget, hvad den hedder, for den her skål mad smager bare så fantastisk!

Det er virkelig sommer i en skål. Den måde grøntsagerne bliver bløde, men har bid og giver kraft og saft til retten er helt eminent. Jeg var virkelig overrasket over, hvor meget den minder mig om sommeren. Jeg får helt lyst til, at det skal blive sommer nu 😉

Og det bedste – altså udover sommerminder og smag? Den tager kun omkring 30 minutter at lave!


Italiensk Buddha Bowl m. zucchini chips

Zucchini chips

1 zucchini – 2 mm tykke ringe

Lidt olivenolie

Salt

Tørret rosmarin

Buddha Bowl

5 dl sorte ris (brune ris kan sagtens bruges i stedet for)

1 liter vand

1 spsk olivenolie

400 g tofu – presset for væde, skåret i mundrette tern

1 zucchini – 2 mm tykke halvmåner

2 gulerødder – 2 mm tykke ringe

1 stort løg – tynde halvmåner

1 chili – finthakket

2 fed hvidløg – presset

2 spsk balsamicoeddike

1 spsk oregano

Salt

1 tsk grøntsagsbouillonpulver

2 store håndfulde spinat – hakket

Basilikumblade – som topping og smagsforstærker 😉

Evt. cherrytomater – som “topping”


Zucchini chips

Tænd ovnen på 200 grader.

Fordel zucchini-skiverne på en bageplade med bagepapir.

Drisl lidt olivenolie over skiverne (det gør ikke noget, hvis du ikke rammer alle sammen). Brug derefter en finger til at røre olivenolien ud på hele overfladen af skiverne – hvis nogle af skiverne ikke fik olie på sig eller mindre, så læg dem ovenpå de skiver der fik og læg dem derefter på plads igen.

Drys lidt salt og tørret rosmarin på alle skiverne.

Bag næsten øverst i ovnen i omkring 15-20 minutter, eller til skiverne har fået en fin farve – nogle af skiverne vil være mere sprøde end andre.


Buddha Bowl

Start med at koge risene i vandet i en 1½ liter gryde.

Giv risene et opkog og lad dem derefter simre til det meste af væden er kogt væk – det tager omkring 25 minutter. Risene skal have bid, men være møre og bløde.

Skyl risene i vand og stil til side.


Imens risene koger, kan du gå i gang med fyldet.

Kom alle ingredienser – undtagen balsamicoeddike, oregano, salt, grøntsagsbouillon og spinat – på en stor pande.

Lad det stege i omkring 5 minutter og tilsæt så de resterende ingredienser – salt og grøntsagsbouillonpulver er efter smag!

Skru ned for varmen og lad det simre i egen væde. Smag til.

Lad det simre i 10 minutter. Du behøver ikke at røre i det hele tiden.

Sluk for varmen. Smag til endnu en gang.

Vend spinaten i.

Hvis du ikke kan lide svampet tofu, så lad det stå og køle i 10 minutter, så bliver tofuen mere fast!!

Så har du en sommerlig og frisk italiensk buddha bowl toppet med basilikumblade, tomater og zucchini chips 🙂

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *