Opskrifter,  Sødt

Vegansk citronkage m. blåbær & birkes

Jeg kan bare blive ved og ved og ved med at skrive om, hvor dejligt det er, at foråret nu er ved at være her!

Der er noget helt specielt i luften, når sæsonerne skifter. Hver sæson har sin energi og særprægede duft eller følelse.. og det er så spøjst at genopleve de præcis samme følelser, energier og dufte, når fx foråret træder til i kraft.

Når det bliver forår, får jeg altid lyst til forandring, nyskabelse og få hænderne i jorden, når det er forår.

Det føles som om, der er så mange muligheder… om det er muligheden for at ændre på en vane, muligheden for at begynde et eller flere nye projekter, muligheden for at forandre ens indstilling til visse situationer – mulighed, mulighed, mulighed.

I hvert fald giver foråret mig energi til at kigge nærmere på alle disse muligheder og udvælge, hvilke jeg vil arbejde videre med det næste stykke tid.

Men det bedste ved foråret er efter min mening at læse en god bog, imens jeg sidder på altanen og slikker eftermiddagssolens (og hvis jeg er heldig formiddagssolen) stråler i mig. Især efter jeg har sået og nusset rundt med frø eller fine små planter, som jeg håber bliver store og stærke. Jeg vil ikke påstå, at jeg har fantastiske grønne fingre – hvilket er derfor, det er så dejligt at se, når plantens spire stikker hovedet op gennem jorden…


For endnu en gang at fejre foråret har jeg lavet denne luftige kage med blåbær, citronskal og knasende birkes.

Den er helt eminent til den kommende weekend (fredag er inklusiv), hvor solen både vil skinne og være varm – i hvert fald i den del af landet hvor jeg befinder mig 😉

Citronskallen giver en forfriskende smag og aroma til kagen.

Blåbærrene gør kagen dejlig saftig.

Birkesene giver kagen bid.

Faktisk er det her en rigtig forårskage! Man kan ikke andet end at blive glad og fyldt med energi efter at have spist et stykke.


Citronkage m. blåbær & birkes

225 g margarine/naturli’ smørbar

200 g sukker

2 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

300 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 dl neutral plantemælk

skal fra 2 citroner

15 g birkes

150 g frosne blåbær


Tænd ovnen på 175 grader.


Pisk margarine og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter vaniljesukker, salt, 150 g af hvedemelet, bagepulver og natron i.

Når det er pisket godt sammen, piskes plantemælken og citronskallen i. Derefter piskes det sidste hvedemel i.

Rør nu birkes i først og derefter de frosne blåbær.

Dejen vil føles temmelig tyk. Sådan skal den være 🙂

Kom dejen i en springform (30 cm diameter) beklædt med bagepapir.

Sørg for at fordele dejen jævnt rundt i bageformen, så du ikke ender med en alt for tyk midte eller for høje sider.

Bages midt i ovnen i 1 time – de sidste 30 minutter fra bagetiden skal kagen dækkes med sølvpapir, så den ikke bliver brændt på toppen.

Lad kagen køle helt af.

Server med blåbær og/eller andre bær og eventuelt en klat vegansk flødeskum, hvis det skal være ekstra luksus.


Pssst…
Du kan sagtens lave kagen med appelsinskal i stedet for. Det smager også rigtig godt, men jeg synes, at kagen er lidt mere let og frisk i smagen med citronskal.

   Send article as PDF   

2 kommentarer

    • Ditte

      Hej Christian
      Det er jeg virkelig glad for at få af vide. Tusind tak for at gøre min lørdag rigtig god 😀
      Dejligt at den blev sådan en succes (er også en af mine egne yndlingskager). Ja, birkesene er super til at bryde end ellers tung kage 🙂
      Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.