Hovedret,  Højtider,  Opskrifter,  Sundt

Vegansk Halloween: Sugar Skull pizza | Grøntsagspizza

I dag gør jeg ikke op for min pjækkedag i går. For i går formåede min hjerne at vække mig kl.04 om natten – ah, depression, angst og søvnløshed hvor jeg har savnet jer! Ssarkasmen bør gerne kunne stå for sig selv, men jeg har fået af vide, at man ikke ved, hvornår jeg er sarkastisk.. og det betyder, at det altid er en anelse akavet, når jeg prøver på at være sarkastisk.

Men ja, søvnløshed gør bare ikke underværker.

I dag har jeg heldigvis sovet godt, og selv om jeg føler mig meget mere overskudsagtig, så skal jeg bare nyde Halloween 100%!

For jeg skal nemlig:

Se The Nightmare Before Christmas.

Se gyserfilm.

Skære jack’o-lantern.

Spise lækker mad aka de her pizzaer.

Spise græskartærte.

Tænde levende lys.

Nyde vores oppyntede lejlighed – jep, selvfølgelig har jeg pyntet op til Halloween 😉

Nyde mørket der lægger sig som et tæppe.

Høre “Jeg er den store troldmand”, som var den ultimative “uhyggelige” børnesang, da jeg var lille.

Lægge tarot – jep, jeg er sådan “én”… hvad end sådan “én” er?

Bare nyde stilheden og roen… og selvfølgelig uhyggen.


Skal jeg lige slutte den her Halloween-uge på rigtig manér?

Her er min liste over gyserfilm, som er super-traditionelle, super-cool, super-underlige, super-skræmmende, super-sjove, super-dårlige, super-splattede og så mange andre super-ting. Og jeg har selvfølgelig set alle sammen 😉

Listen er ikke fra god til dårlig. Rækkefølgen er efter, hvilke af filmene jeg lige kan huske først. Og jeg har også nævnt de film, som jeg selv synes er dårlige… du ved, hver sin smag og alt det der.

Lige en til ting, der er selvfølgelig også film, som er skræmmende (såsom A clockwork orange eller Requiem for a dream), men som ikke er klassificerede som gyserfilm. De film er ikke med på den her liste – for så kunne jeg jo blive ved og ved og ved.

Halloween (1978) * Village of the damned * Scream * Scream 2 * Scream 3 * Ondskabens hotel * Eksorcisten * Nightmare on Elm street * Fuglene * Evil dead * Psycho * The cabin in the woods * Rosemary’s baby * The babadook * Dødens gab * The texas chainsaw massacre (1974) * The texas chainsaw massacre (2003) * The blair witch project * The blair witch project 2 * Alien * Alien vs Predator * Freddy VS Jason * I know what you did last summer * I know what you did last summer 2 * IT (1990) * IT (2017) * The descent * The conjuring 2 * Ondskabens øjne * Red dragon * Hannibal * 28 dage senere * The mummy (1932) * The ring * Ringu * The grudge * Ju-on * Suspiria * Fluen * Get out * Shaun of the dead * Tucker and Dale VS evil * Poltergeist (1982) * Poltergeist (2015) * Sinister * The others * The orphanage * Urban legend * The island of dr. Moreau * Paranormal activity * Paranormal activity 2 * The invitation * Black christmas * Friday the 13th * The eye *  REC * Secret window * Saw * Saw 2 * Saw 3 * Wolf creek * Jeepers creepers * Jeepers creepers 2 * 1408 * The amityville horror * Behind the mask * Battle royale * Dumplings * Gremlins * The wax mask * Braindead * The return * Session 9 * Dark water * White noise * Dark skies * The fog * Halloween I (Rob Zombie) * Halloween II (Rob Zombie) * The lords of salem * The nightmare * It follows * The mist * Misery * Trick ‘r treat * Night of the living dead * Return of the living dead * Dawn of the dead * Hellraiser * House of 1000 corpses * The devil’s rejects * Hostel * Tales of halloween * Satanic * XX * Mirrors * House of wax * Before I wake * Don’t knock twice * Lights out * Would you rather *  Krampus * De tavse stemmer * Shutter * Would you rather * Honeymoon * The visit * Final destination * Final destination 2 * Slither * Drag me to hell * Christine * The faculty * The other side of the door * Silent hill * From hell * Candyman * The hills have eyes * The cell * Child’s play * Dracula (1992) * A nightmare on Elm street (2010) * Darkness falls *  Them * The hole * Insidious * The crazies *

Og alle dem jeg ikke kan huske…


Fordi jeg ikke kan stoppe nu: Kortfilm, tv-serier og reality serier (meget kort liste). I modsætning til filmene så alle serier og kortfilm på listen, nogle som jeg godt kan lide.

American horror story * Black mirror * The X-files * Ghost hunters * A haunting * Bedfellows * Lights out (inspirerede spillefilmen af samme navn) * 2 AM: The smiling man *

Hav en fantastisk dejlig Halloween!


Opskriften er lidt mere fri, end hvad jeg normalt skriver. Bare rolig, jeg har en dejopskrift, men selve fyldet er lidt mere freestyle. Jeg vil kun nævne, hvilke ingredienser jeg puttede på pizzaerne. Så kan du selv bestemme, om du vil gøre det samme eller lave noget helt andet. Nu skal der nemlig leges i køkkenet!


Sugar skull pizza | Grøntsagspizza, 2-3 stk

Dej – klik HER

Jeg puttede ikke soltørrede tomater i pizzadejen, men som jeg altid skriver: du gør, som du vil

Topping

Tomatsovs

Friske tomater

Kartofler

Peberfrugt

Oliven

Jalapeno

Oregano


Lav dejen efter opskriften
. Når dejen har hvilket i 45-60 minutter, æltes den og deles i 2-3 (alt efter hvor tykke du vil have, at pizzabundene skal være).

Ælt hvert dejstykke, rul ud og kom på en bageplade med bagepapir.

Tænd ovnen på 200 grader.


Pynt pizzaerne som du gerne vil det
. Du kan tage inspiration i billederne af mine to pizzaer eller lave noget helt andet. Du kan selvfølgelig også erstatte noget af fyldet med noget andet eller tilføje endnu flere slags topping. Du bestemmer 🙂

Bag en pizza ad gangen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til dejen er sprød.

Så skal der guffes!

   Send article as PDF   

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.