image featured

Ditte

Categories Hovedret, Opskrifter

Kinesisk sticky blomkål m. chili

En officiel udmelding fra mig: det her er nu blevet min absolut yndlings måde at lave blomkål på!

Og det siger ikke så lidt. Jeg har ellers været ellevild med både blancherede blomkål med sennep og mine BBQ blomkål, men begge må vige pladsen for den her ultra-lækre blomkålssag.

Alle og enhver ved, at asiatisk mad er super-lækkert. Og dermed er kinesisk mad også super-lækkert! “Asiatiske” opskrifter har bare noget helt magisk over sig i forhold til at kunne putte så meget smag ind som muligt. Den her opskrift er ikke en undtagelse.

Hvis du er glad for sprødstegt blomkål i en rigtig klistret, sødlig, stærk og bare helt fantastisk sauce/glaze/hvad skal jeg kalde det, så vil du blive lykkelig, når du sætter tænderne i retten. Et ekstra slag for retten er, at den ikke er specielt kompliceret at lave.. første gang skal man måske lige kigge lidt ekstra, men anden gang? Så kører du med klatten, og din aftensmad er lavet på under 45 minutter.

OBS! Jeg ved godt, at jeg har skrevet, at denne opskrift holder til 2-4 personer… men helt ærligt, der er nok kun til 2 personer! Jeg skriver kun 4 personer, fordi der er meget mad i selve opskriften; men den er såååå savlende lækker, at 2 personer sagtens kan guffe det hele i sig. Du kan selvfølgelig prøve at friste skæbnen og lave opskriften til 4, men kom ikke og skriv bagefter, at jeg ikke advarede dig 😉


Kinesisk sticky blomkål m. chili, 2-4 personer

½ blomkål – skåret i mindre buketter

40 g majsstivelse

1 tsk salt + lidt peber

½ liter neutral olie – til at stege i

Sticky sauce

1 spsk kokosolie

1 løg – tynde, halverede halvmåner

4 forårsløg – finthakket

4 fed hvidløg – presset

100 g brun farin

2 spsk sojasauce

2 spsk ponzu citrus sojasauce (eller 1-2 spsk risvinseddike)

saft fra ½ lime

4 spsk ketchup

Chiliflager – efter smag, jeg brugte omkring 2-3 tsk


Rør majsstivelse, salt og peber sammen i en mellemstor skål
.
Vend blomkål-buketterne i majsstivelsen.


Varm olien op i en højkantet pande
. Når olien er varm, steges blomkål-buketterne til de begynder at blive gyldne – steg omkring 1/3 af portionen ad gangen.

Lad buketterne dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Når tredje og sidste portion steges, laves saucen.


Lav saucen
.
Steg løg, forårsløg og hvidløg i olien ved middelhøj varme.

Når løgene begynder at blive bløde, tilføjes de resterende ingredienser. Lad det simre til saucen begynder at blive klistret. Smag til.

Vend blomkål-buketterne i.

Server med ris, ristede sesamfrø og tofu/seitan.


Pssst…
Du kan sagtens tilføje 1 peberfrugt til glazen. Skær peberfrugten ud i tynde, mundrette skiver og steg den sammen med løgene.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.