Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Spaghetti m. bagte cherrytomater & crunchy topping

Der er bare noget over spaghetti og sommervejr.

Det er et match made in heaven – og derfor skovler jeg en masse lette pastaretter i mig, når solen skinner… for så kan jeg lettere bilde mig selv ind, at jeg sidder på den skønneste terrasse i Italien omgivet af planter.

(alt det foregående blev skrevet i går, da solen skinnede, så…) Spaghetti er selvfølgelig også bare fantastisk på en regnvejrsdag/grå dag som i dag, for så kan jeg bilde mig ind, at jeg sidder på den skønneste terrasse i Italien med fuld knald på varme og sol 😉


De bagte cherrytomater kommer virkelig til deres ret, for de nærmest “eksploderer” og giver en masse saft til retten. Derudover bliver der også skruet maks op for umamien i tomaterne, når de bliver bagt – og umami er altid godt og vigtigt i en ret.

Toppingen er inspireret af en opskrift fra 500 Vegan (du kan læse min anmeldelse af bogen lige HER), og den er himmelsk! Jeg vil ikke kalde det en vegansk parmesan, for den har en dejlig nøddeagtig smag, som bliver en anelse “ostet” på grund af gærflagerne. Du vil ikke kunne leve uden den her topping… det er også derfor, jeg har lavet en stor portion af den til den her opskrift – hvis du gerne først vil smage, inden du overgiver dig til mine lovprisninger af denne topping, så halvér opskriften på toppingen.


Planen for mig i dag på denne grå, lidt regnfulde dag er at snakke med en kostvejledningsklient, spise kanelbrød (som jeg har lavet for første gang, glæder mig!), forhåbentligt få lavet en lækker lemonade der kan komme op her på bloggen og så kigge på et hus. Og måske så lave den her pastaret en gang til, for den er bare god!

Håber du får en dejlig weekend – god fornøjelse med spaghettien 🙂


Spaghetti m. bagte cherrytomater & crunchy topping, 2-4 personer

400 g spaghetti

frisk basilikum – efter smag

Bagte tomater

1500 g cherrytomater

8 fed hvidløg

olivenolie

salt&peber

Crunchy topping

4 spsk solsikkekerner

4 spsk sesamfrø

6 spsk gærflager

½ tsk salt


Lav de bagte tomater først
. Tænd ovnen på 200 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir.

Læg tomater og hvidløg på bagepladen, hæld ca. 5-6 spsk olivenolie over og drys godt med salt og peber.

Bag midt i ovnen i 20-25 minutter. Gem stegesaften.


Lav crunchy topping imens
. Rist solsikkekerner og sesamfrø på en pande til de begynder at dufte og bliver let gyldne.

Lad det køle lidt af og rør derefter sammen med gærflager og salt – blend derefter til krymmel (jeg brugte en kaffekværn). Smag til og stil til side.


Kog pastaen efter anvisning
. Hæld vandet fra, undtagen omkring 1 dl.

Når tomaterne er færdigbagte, vendes de sammen med stegesaften sammen med lidt olivenolie, pastaen og basilikum – gem gerne lidt basilikum som pynt.

Drys toppingen ovenpå og server.

Du kan med fordel servere en frisk sommersalat til.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.