image featured

Ditte

Categories Hovedret, Opskrifter, Sundt

Spaghetti m. spinat, bagte asparges & tomat

Så er det forårsjævndøgn og dermed 100% forår!

Solen og lyset vil få mere og mere kraft, og om ikke så længe vil vi (forhåbentlig) kunne cykle frem og tilbage på arbejde med shorts og t-shirts…

Okay, der går nok noget tid før, det kommer til at ske. Men bare tanken fylder mig med energi.

Så! For at fejre forårsjævndøgnet og forår og spirer og sollyset havde jeg lyst til at spise og dele en skøn let-syrlig pastaret med forårsvidunderet: asparges!

Det her er en virkelig lækker pastaret, der er dejligt cremet. Så når det er en lidt overskyet og kold forårsdag, som i dag, så er den perfekt at lave.

Dressingen eller cremen eller hvad jeg nu engang skal kalde den, giver en syrlighed til retten, og hvis du også bruger gærflagerne, vil retten få en lidt nødde-agtig/oste-agtig smag. Det er en virkelig lækker dressing, som jeg laver en gang imellem, når det skal være lidt ekstra-ekstra 😉


Spaghetti m. spinat, bagte asparges & tomat, 2 personer

250 g spaghetti

250 g asparges

250 g cherrytomater – halveret ELLER soltørrede tomater

ca. 1 spsk balsamicoedddike

2 håndfulde spinat – groft hakket

½ citron

Dressing

2 dl cashewnødder – iblødsat 2 timer

ca. 1½ dl vand

2 spsk gærflager (valgfri)

Saft fra ½-1 citron

2 spsk olivenolie

Salt


Tænd ovnen på 200 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Fordel de halverede tomater ovenpå og pensl dem med balsamicoeddiken og drys lidt salt over. Bag midt i ovnen i 25 minutter.

Vend aspargesene i lidt olivenolie og stil til side.


Imens laves dressingen
. Blend cashewnødder sammen med vandet – det skal være en ret tynd dressing, så det gør ikke noget, hvis den er lidt vandet.

Blend derefter gærflager, citronsaft, olivenolie og salt i. Smag til og stil til side.


Når tomaterne har bagt i 25 minutter, kommes aspargesene ind sammen med dem
. Drys lidt salt og citronsaft over dem.

Bag videre midt i ovnen i ca. 15 minutter – aspargesene skal være møre, men stadig have bid!


Kog spaghettien imens efter anvisning på pakken
.

Når spaghetti, asparges og tomater er færdige, kan du servere retten på følgende måde:

Vend spaghettien sammen med dressingen og spinaten. Server asparges og tomater ovenpå.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.