Kanel Cookie Sandwich m. chokolade-appelsin fyld
Så kom foråret!
Derfor har jeg selvfølgelig lavet nogle totalt efterårs-inspirerede cookie sandwiches 😉 Sådan er det jo… når noget smager godt, så bliver jeg nødt til at dele det, selv om det måske passer bedre til, skal vi sige, om 6 måneder.
Og så vil jeg lige undskylde til jer, der måske kom i går, fordi jeg havde skrevet på min instagram, at jeg ville dele den her opskrift. Men vejret var alt for lækkert, så selvfølgelig tog vi ud på den skønneste skovtur med kærestens familiehund og en lækker madpakke.
Livet er nogle gange for godt til at sætte på pause.
Men i dag er opskriften klar til at blive delt.
Så hvis du er klar, så kan du allerede i dag nyde de sprødeste smør-agtige kanelcookies sat sammen med en lækker, luftig chokoladecreme, der smager ligesom de der chokolade-appelsin stænger! Mmmmmm…
Lige en ting i forhold til melet: jeg bruger altid finax stenformalede hvedemel, når jeg gerne vil have, at mit bagværk skal være lidt mere groft. Det er ikke fuldkornsmel, men det er grovere end hvidt hvedemel, da noget af kim og klid bevares.
Hvis du bruger almindelig hvedemel, så skal du eventuelt bruge mindre væske til at binde dejen sammen – så prøv dig frem.
Og ja, der skal ikke noget hævemiddel i cookiesene! Det er ikke en fejl, og de bliver lækre sprøde på trods 🙂
Kanel Cookie Sandwich m. chokolade-appelsin fyld, 8 cookies / 4 cookie sandwiches
Cookies
160 g hvedemel
65 g sukker
1 tsk kanel
1 tsk vaniljesukker
1/4 tsk salt
115 g vegansk margarine – rumtemperatur, skåret i mindre stykker
ca. 2 spsk plantemælk
Chokolade-appelsin fyld
100 g mørk chokolade
1 spsk kakao
1 tsk vaniljesukker
25 g sukker
knivspids salt
Skal fra 1 stor øko appelsin
1½ dl plantemælk
1½ spsk majsstivelse, maizena
½ dl sojapiskefløde
Tænd ovnen på 180 grader. Gør en bageplade med bagepapir klar.
Rør hvedemel, sukker, kanel, vaniljesukker og salt sammen. Rør margarinen i – sørg for at røre margarinen godt ud i melet.
Når margarinen er rørt godt ud, og dejen krymler, tilføjes plantemælken. Dejen skal samle sig, men den må ikke blive for våd.
Tag 1 spiseske af dejen og form den til en kugle mellem dine hænder. Læg kuglen på en bageplade med bagepapir og tryk den godt ned – de her cookies flyder ikke rigtig ud, når de bliver varme.
Bag midt i ovnen i 12 minutter. Når de har bagt, vendes de og bages videre i 10 minutter.
Lad dem køle helt af.
Imens cookies’ene bager, laves fyldet. Tag en ½ dl af plantemælken fra og pisk den sammen med majsstivelsen – stil til side.
Kom de resterende ingredienser, undtagen sojapiskefløden, i en lille gryde. Varm det langsomt op – når det begynder at boble let, eller der kommer mere damp fra gryden, piskes majstivelse-blandingen i. Skru lidt ned for varmen og pisk videre, indtil chokoladecremen tykner.
Sluk for varmen og lad den køle helt af.
Når chokoladecremen er kold, piskes sojapiskefløden til flødeskum. Pisk flødeskummet sammen chokoladecremen og stil i køleskabet i 30 minutter.
Når cookies er kolde, og den luftige chokoladecreme har sat sig, laves sandwichene. Fordel omkring 1 spiseske af chokoladecremen på en af cookies’ene og pres let en anden cookie ovenpå. Sådan! Nu har du en cookie sandwich 🙂
Hvis alle cookie sandwichene ikke spises samme dag, så lad være med at lave flere, end der spises.
De resterende cookies opbevares i en lufttæt beholder, og chokoladecremen kan holde i omkring 3 dage i køleskab.
Pssst… Du kan sagtens lade cookie-dejen stå på køl i 2 dage, inden du bager den.