Brød,  Opskrifter,  Snack,  Sundt,  Tilbehør

Madmuffins m. oliven & soltørrede tomater

Har du lyst til muffins næsten hver dag?

Well, det har jeg (næsten)… men altså, hvis jeg først går i gang med at spise en kæmpe chokolademuffin, så går der ikke længe, før jeg går i gang med nr. 2. Sådan er det nærmest med al kage, cookies og andre søde sager, og nogle gange er det helt fint, men fordi jeg har sat mig for “kun” at spise det i løbet af weekenden, så måtte jeg sætte mig for noget andet. Heldigvis var det kun indtil, at jeg huskede en af mine absolut yndlingsmuffins: saftige, umami-spækkede muffins med oliven, soltørrede tomater og oregano.

De er jo helt i orden, for de er lækre, uden sukker (og chokolade), og så er de den perfekte snack!


Madmuffins m. oliven & soltørrede tomater, 6 stk

4 dl neutral sojamælk/havremælk/mandelmælk

2 tsk æblecidereddike

½ dl olivenolie

120 g majsgryn

175 g hvedemel

1 tsk salt

1 tsk natron

½ tsk bagepulver

1 spsk oregano

60 g stenfri oliven – groft hakket (jeg brugte kalamata)

45 g soltørrede tomater – groft-/finthakket (jeg brugte de soltørrede tomater i olie, der allerede er hakkede – så ca. den størrelse)


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør bagepladen med muffinsforme klar.

Pisk sojamælk sammen med æblecidereddike. Når det tykner, piskes olivenolien i.

Rør majsgryn, hvedemel, salt, natron, bagepulver og oregano i. Når det er godt blandet sammen, røres oliven og soltørrede tomater i.

Fordel dejen i muffinsformene og bag midt i ovnen i ca. 22 minutter, eller til en kniv kommer ren ud.

Spis som tilbehør til suppe, friske salater eller bare som en snack.

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.