Drikkelse,  Opskrifter

Lemonade m. rosmarin

Sommerferie!

Jeg kan ikke gøre klart, hvor meget jeg har set frem til ferien. De to sidste uger af arbejdet var lidt hårde at komme igennem… og det var kun fordi, at jeg lige akkurat kunne ane sommerferien. Lidt ligesom da jeg var yngre og gik i folkeskole – de sidste par uger var pænt svære at komme igennem, men heldigvis var lærerne altid temmelig forstående og forstod, at der nok ikke rigtig kunne proppes meget mere ind i vores hoveder. Sådan havde jeg det lidt til sidst i år 😉

Så ferien startede for mig i fredags, og jeg kan godt mærke, at jeg lige skal vænne mig til tanken om en lang ferie. Jeg prøver virkelig kun at fokusere på at gøre alt det, som jeg gerne vil – og ikke alt det jeg tænker og forestiller mig, at jeg bør og skal.

Og det jeg vil det er at drikke litervis af lemonade! Særligt denne lemonade. Men også en masse af de andre læskende sommerdrikke, jeg har fået delt herpå bloggen.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så troede jeg, at opskriften ville blive lagt op på en varm sommerdag, så du ikke kunne andet end gå i gang med lemonaden… men lige nu er vejret temmelig shit, så min masterplan er muligvis faldet i vasken. Men den her lemonade er lækker og god, at du ikke vil kunne leve uden!

Den har en, hvis jeg selv skal sige det, perfekt balance mellem det syrlige og det søde. Rosmarinen er slet ikke overdøvende, men lægger derimod en god undertone. Kan man skrive det? Jeg håber, du forstår, hvad jeg prøver at formidle: at lemonaden ikke smager af rosmarin/sæbet på grund af rosmarinen – lemonaden her er bare lækker. Og så er den dejligt læskende.

Så kan man da ikke bede om mere? (andet end en masse sol og varme)


Lemonade m. rosmarin, ca. 1½ liter

Rosmarin-sirup

5 dl vand

200 g sukker

4 stilke rosmarin

1 liter vand

ca. 1½ dl citronsaft – omkring 6 citroner


Start med at lave rosmarin-siruppen
.

Giv vand og sukker et opkog – når det bobler, kommes rosmarinen i. Lad det simre i 5 minutter og sluk for varmen.

Lad det trække i 30 minutter.

Når de 30 minutter er gået, sies rosmarinstilkene fra.


Lemonaden

Rør sirup, det resterende vand og citronsaft sammen i en 1½-2 liters kande/skål. Stil på køl og lad det blive helt koldt.

Server med isterninger og eventuelt en rosmarinstilk for at pynte lidt.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.