Hovedret,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Jul: Vegansk Flæskestegssandwich (reklame) | Griseelskerens Julefredssandwich

Julemad i juli?!

Er verden gået af lave?

Er jeg blevet besat af en julefanatiker, der skal leve, som var det jul året rundt?

Hvad sker der her?!

Well… verden er jo efterhånden ved at gå af lave, men nej, jeg er ikke besat; jeg er dog en julefanatiker, når 1. Advent eller 1. december er ankommet. Sagen er den, at jeg blev tilbudt af Edgy Foods at smage på deres nye(?) produkter: Souvlaki og Kebab – begge lavet på seitan. Jeg takker selvfølgelig ikke nej til at smage og forhåbentligt finde noget nyt, let og lækkert mad, som jeg kan komme ned i kurven en gang imellem.

Så jeg fik tilsendt en pakke af hver i juni, og jeg prøvede dem straks. Men fordi jeg er doven, og jeg havde lyst til burger, blev de begge forvandlet til en burger… det var ikke en god idé. Fordi jeg anmelder Kebab-varianten senere, vil jeg fokusere på Souvlaki-varianten i dette indlæg.

Tja, jeg kunne ikke lide Souvlaki i burger, men den er nok heller ikke lavet til, at en doven veganer laver den om til sådan én. Årsagen? Den smager virkelig meget af nelliker og jul, så selvfølgelig er den lavet til nogle lidt mere efterårs-, vinter- og juleretter: mad der simrer i en gryde, imens duften breder sig i hele hytten.

Det var nærmest lige efter, jeg havde spist burgeren og var trist over hele affæren, at lyset gik op for mig: Vegansk flæskestegssandwich! Det her produkt er som lavet til at lave Griseelskerens Julefredssandwich – lad freden sænke sig over land, by og folk… og sultne maver.

Anyways, Souvlaki-seitanen smager af jul, er nærmest indbegrebet af jul med krydderier såsom nellike, kanel, muskatnød, ingefær, kardemomme og peber, så jeg valgte at købe produktet for egne penge for at lave den mest ultimative veganske julesandwich!

Og det her er resultatet: sprøde seitan-stykker med en cremet sennepsdressing, æble, rødkål og cornichoner serveret i en dejlig surdejsbolle. Mumsfilibaba!

Rigtig god fornøjelse 🙂


Vegansk flæskestegssandwich | Griseelskerens Julefredssandwich, 2 personer

Sandwich

1 portion Edgy Veggie Souvlaki (200 g)

2 gode boller

Rødkål

1 æble

Cornichoner/syltede agurker

Sennepsdressing

75 g neutral vegansk yoghurt

2-3 spsk vegansk mayonnaise

1 tsk sennep

salt&peber


Tænd ovnen på 200 grader
.
Gør en bageplade med bagepapir klar. Spred souvlaki-stykkerne ud på bagepladen, så stykkerne ikke overlapper hinanden.


Imens ovnen varmes op, laves dressingen
. Pisk alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber – og muligvis mere sennep.


Bag seitanen midt i ovnen i ca. 15 minutter
. Stykkerne skal være sprøde. Kom i en skål og stil til side.

Varm bollerne og rødkålen i ovnen i ca. 5 minutter, til bollerne er klar – det kan være, at rødkålen er klar før, hold øje for at undgå en tør og kedelig rødkål.

Fjern kernehuset fra æblet og skær i tynde skiver.


Sandwich

Smæk sandwichen sammen – jeg gjorde det på følgende måde:

Smør begge sider af bollen med dressingen, læg godt med rødkål på og derefter souvlaki-seitanen, kom gerne lidt mere dressing på og til sidst æbleskiverne (på den måde vil æblerne sidde bedre fast). Læg cornichonerne ovenpå eller server ved siden af.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.