Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Veganske tacos m. pulled jackfruit, grillet blomkål & syltede rødløg

Har du haft en god weekend?

Hos mig har det set sådan ud:

Jeg har læst til langt ud på natten. Aaahhh… overvejer at gå i gang med Harry Potter, og nu tror jeg, at jeg endelig vil tillade mig selv det. Så om ikke så længe deler jeg nok endnu flere opskrifter på mad fra Harry Potter-universet!

Jeg har købt endnu et sæt orakelkort (ups!).

Jeg venter utålmodigt på de bøger, jeg igen-igen-igen har købt hos Saxo. Øh… jeg har da slet ikke problemer med at holde kortet nede i pungen, når det kommer til bøger? Jeg tror, helt seriøst, at jeg køber bøger hver eller hveranden måned. Det sidste stykke tid har det helt klart været hver måned.

Jeg har farvet mit hår… eller spidserne af det. Når det ikke er så smart at få nye piercinger i ansigtet (i hvert fald ikke hvis jeg gerne vil finde et job indenfor mit felt), så må jeg nøjes med at ændre mit hår.

Jeg har ledt efter Naturli Hakket uden held. Må bare vente til at købemanien blandt veg-folket har lagt sig… men til gengæld fik jeg fat i Stryhn’s nye veganske postej! Den glæder jeg mig til at smage.

Jeg skal forhåbentlig ud og gå en dejlig lang tur i januar-solskinnet.

Jeg har, grundet mine sene læsetimer, sovet dejligt længe hver dag. Det ændrer sig så i morgen *gulp*

Hvis du har lyst, så smid endelig en kommentar med, hvordan din weekend har set ud. Det ville jeg elske at læse 🙂


On to the recipe!

Jackfruit kan du købe i Bilka til en helt rimelig pris. Hvis du vil købe den hos en grønthandler eller asiatisk butik, skal du sørge for, at du køber jackfruit i saltlage~brine.

Det er lidt svært at finde mini-tortillas i et almindeligt supermarked. Du kan købe sådan nogle tortillas, som jeg anbefaler, hos Chilihouse – og nej, jeg får ikke penge for at nævne den her butik eller nogle af de andre/producenter i dette indlæg 😉 Hvis du ikke lige orker at købe tortillas online, så kan du sagtens købe de lidt større i supermarkedet. Enten laver du bare de her tacos om til burritos (er også super lækkert!), eller også klipper du tortillasene lidt mindre. Det overskydende tortillas kan du så riste og bruge som chips.

Så er der ikke andet for, at de her tacos skal laves. Det bliver snasket det her. Men åh så godt!

Og så er der nok til, at du ender med rester.


Veganske tacos m. pulled jackfruit, grillet blomkål & syltede rødløg, 10 tacos

Syltede rødløg

2 rødløg, ca. 225 g – tynde skiver

2 fed hvidløg

2½ dl æblecidereddike

4 spsk sukker

1½ spsk salt

1 tsk peberkorn

Grillet blomkål

½-1 blomkål (alt efter størrelse + hvor meget du vil have) – i 1 cm tykke skiver

saft fra 1 citron, ca. 1 dl

½ dl olivenolie

Salt & peber

Pulled jackfruit

2 løg – finthakket

6 fed hvidløg – presset

3-4 chili – finthakket

2 spsk olivenolie

560 g jackfruit – spidsen fjernet på trekanterne

1 liter grøntsagsbouillon

285 g majs

4 tsk spidskommen

4 tsk røget paprika

6 tsk oregano

Saft fra 1 lime

1-2 spsk ahornsirup

1 dl BBQ sovs (Stubb’s er perfekt!)

Salt & peber

10 mini-tortillas (15 cm)


Start med de syltede rødløg
. Kom rødløg og hvidløg i et sylteglas – den skal være stor nok til at kunne indeholde lagen.

Kom æblecidereddike, sukker, salt og peberkorn et opkog i en lille gryde. Når det koger, hældes det over løgene.

Kan serveres efter 1 time, men lad den gerne stå natten over på køl.


Tænd ovnen på 200 grader med grill-funktion
. Beklæd en bageplade med bagpapir.

Pisk citronsaft og olivenolie sammen og smag til med lidt salt. Dressingen skal være så sur, at det gør ondt – men det bliver så godt, når blomkålen er grillet.

Fordel blomkålen på bagepladen. Hæld dressingen over og drys med lidt salt og peber.

Bag midt i ovnen i 35 minutter.


Lav pulled jackfruit imens blomkålen hygger sig i ovnen
.

Steg løg, hvidløg og chili på en pande med olivenolien ved middelhøj varme. Når løgene er klare, tilsættes jackfruit og grøntsagsbouillon. Giv det et opkog og lad det simre indtil, det meste af væsken er væk.

Husk at mase jackfruiten undervejs med en gaffel eller ske – på den måde bliver jackfruiten mere og mere strimlet = perfekt pulled jackfruit.

Når væsken er kogt væk, tilføjes majs og krydderier – steg videre i 5 minutter.

Tilføj limesaft og ahornsirup – steg videre i et par minutter.

Tilføj BBQ sovsen, rør godt rundt og sluk for varmen.


Tacos

Varm tacosene op på panden.

Når tacosene er varmet op, samles de.

Læg 2 store spsk pulled jackfruit nederst, læg derefter blomkål ovenpå og slut af med syltede rødløg – og endelig også en generøs mængde koriander eller persille.


Pssst…
Syltede rødløg kan holde i lang tid. Hvis du bare sørger for at tage løgene med en f.eks ren gaffel, så kan de holde i flere uger!

Og så smager syltede rødløg godt på nærmest alt! Salat. Sandwich. Buddha Bowl. Gryderetter. Bare kom dem på.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.