Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Udon nudelsalat m. sesam-seitan, spicy peanut butter-dressing & veggies

Halløj!

Det er godt nok lang tid siden, at jeg sidst var en tur forbi bloggen. Først var det fordi, at jeg skulle tage de sidste billeder af min kommende Harry Potter-kogebog. Derefter blev det til, at jeg havde brug for at komme helt ned i gear og bare nyde min sommerferie. Og så endte det med, at jeg ikke engang kunne logge ind på bloggen – er du gal, hvor var jeg ved at flippe helt ud! Især da jeg i forsøget på at komme ind på min side endte med at slette det hele, indtil jeg genskabte det igen. Det… var en meget forfærdelig lørdag morgen.

Det har været en ret fantastisk sommer, og den er endnu mere fantastisk, nu hvor jeg er såååå tæt på at være færdig med Harry Potter-kogebogen! Jeg har tænkt mig at dele lidt billeder og skrive om selve forløbet her på bloggen. Men jeg skal først lige have sat selve bogen sammen og afsted til trykken – kryds endeligt fingre for at alle billederne kommer til at se godt ud. Det er meget nervepirrende at selv stå for det hele, men samtidig er det på en bizar måde også virkeligt sjovt. Jeg glæder mig i hvert fald til at kunne vise bogen frem! Hvis du er interesseret i at købe en vegansk Harry Potter-inspireret kogebog, så kommer jeg om ikke så længe med informationer til, hvordan du skal købe den 🙂


Men NU! Nu er jeg her. Og jeg kan forhåbentligt lokke dig til at komme igen, for i dag deler jeg opskriften på den absolut bedste nudelsalat nogensinde. Den er afsindigt lækker og afhængighedsskabende. Jeg lokkede faktisk med den på min instagram sidste år, hvor jeg hentydede, at jeg ville komme med opskriften – nu er der gået over 1 år, og derfor er jeg nu klar til at dele den. Dovenskab og procrastination længe leve.

Hvis du ikke har prøvet friske udon nudler, så er det NU, at du skal tage et smut forbi den lokale asiatiske købmand og købe 2-3 pakker. Udon nudler er fantastiske – de er store, tykke og bare skønne at sætte tænderne i. De har en helt anden mundfølelse end andre nudler, og det er næsten som om, de mætter mere. De er ikke særligt dyre hos Den kinesiske købmand, faktisk er det kun 30 kr for 600 gram.

Opskriften er inspireret af Isa Chandra Moskowitz’ fra hendes kogebog Vegan with a Vengeance, som jeg har lavet en anmeldelse af, som du kan læse lige HER. Hun er en af mine yndlings-veganer-kogebogsforfatttere.

Den er fyldt med sprøde og knasende friske grøntsager, der er overhældt med den bedste peanut butter-dressing, som smager af hvidløg, ingefær, chili og bare ren godhed! Og så er der selvfølgelige seitanen der næsten er kronen på værket, hvis det altså ikke lige var for de der udon nudler.

Det er en rigtig god opskrift at lave på en varm og lummer dag. Hvor mange af dem vi har tilbage, er jeg i tvivl om, men så er det jo godt, at nudelsalaten er lige så god på en efterårs- og vinterdag.


Jeg har sat mængden til at kunne mætte alt fra 2 til 4 personer. Sagen er den, at jeg mistænker, min kæreste og jeg for at kunne spise abnormt store mængder mad. Vi kan derfor snildt dele hele denne portion imellem os, og så er vi til gengæld også mætte. Er det en kæmpe portion mad, vi så sidder med? Jeps. Derfor anbefaler jeg, at du kigger på mængden af mad og finder ud af med dig selv, om du er ligesom min kæreste og jeg eller “mere normale mennesker”(?).

Rigtig god fornøjelse 🙂


Udon nudelsalat m. sesam-seitan, spicy peanut butter-dressing & veggies, 2-4 personer

400 g friske udon nudler

3 mellemstore gulerødder – i tynde tændstikker

½ agurk – i tynde tændstikker

1 peberfrugt – i tynde tændstikker

75 g sukkerærter – i skiver

4 spsk sesamfrø – ristede

Seitan

400 g seitan – i 2 cm brede skiver

1 spsk neutral olie

2 fed hvidløg – presset

1 spsk sojasauce

1 spsk ahornsirup

3 forårsløg – finthakket

Peanut butter-dressing

1 spsk kokosolie

3 fed hvidløg – presset

15 g ingefær – skrællet vægt, fintrevet

2½ dl vand

2 spsk sojasauce

150 g peanut butter (crunchy og cremet kan begge bruges)

1-2 spsk bbq sauce (gerne spicy)

2 spsk ahornsirup

1 spsk æblecidereddike

2 chili i abobo sauce ELLER 1-2 spsk chilisauce


Læg nudlerne i en skål og hæld kogende vand over
. Læg en tallerken ovenpå og stil til side. Nudlerne skal være møre og lune.

Læg de skårne grøntsager på en tallerken og stil til side.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Rør alle ingredienserne til seitanen sammen og bag seitanen i 20-25 minutter, eller til seitanen er sprød.

Imens seitanen er i ovnen, laves dressingen. Steg hvidløg og ingefær på en mellemstor pande med olien ved middelhøj varme, indtil det begynder at dufte.

Tilføj vand, sojasauce og peanut butter og pisk det hele sammen, skru en smule ned for varmen. Pisk indtil det begynder at tykne.

Tilføj de resterende ingredienser og steg videre i 5 minutter. Smag til med salt. Sluk for varmen.

Sæt nudelsalaten sammen. Hvis du gerne vil have en kølende nudelsalat, skal du skylle nudlerne, til de er kolde.

Fordel nudlerne i skålene. Fordel grøntsagerne ovenpå nudler, gerne langs den ene side af skålene.

Fordel seitanen langs den anden side af skålene. Drys seamfrø på og hæld til sidst dressingen over.

Server!

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.