Drikkelse,  Opskrifter

Tamarind-lime drink

Da jeg begyndte at tænke over, hvad jeg skulle servere til nytårsaften, kunne jeg ikke slippe tanken om en mexicansk-inspireret menu. Jeg går ikke så meget op i drikkelse/drinks, men ikke desto mindre vil jeg altid gerne have en drik, der afspejler den menu, jeg nu engang har lavet. Og så kom jeg i tanke om tamarind-drikken, som min kæreste og jeg fik inden en fantastisk Eluveitie koncert. Den jeg fik hos Blue Taco havde overskredet grænsen til den søde side, hvis jeg skal være helt ærlig… men generelt er drikke fra Mexico og andre spansktalende lande typisk virkelig, virkelig søde. I hvert fald dem jeg har smagt.

Men på trods af den mega-søde drik, have jeg alligevel lyst til at lave en drik inspireret på den fra Blue Taco; for tamarind har en skøn syrlighed.

Det er så blevet til den her drik. Perfekt syrlighed der balanceres af sukkerlagen og det iskolde vand. Perfekt hele året rundt!

Du kan vælge at lave den her drink om til en “sluch-ice”. Den smager skønt, som den er, man når man tilføjer knuste isterninger, så bliver det også bare rigtig lækkert! Følg fremgangsmåden og når det hele er køligt/koldt, kommer du det i en blender sammen med omkring 30 isterninger (isterninger i almindelig størrelse, de firkantede, hvordan skal jeg forklare “almindelige” isterninger?!). Blend indtil det har en konsistens som slush-ice. Tilføj eventuel endnu flere isterninger hvis det skal være som en tykkere slush-ice. Server i glas. Mums!

Og så kan du selvfølgelig komme lidt alkohol i, hvis det er det, du har lyst til.


Tamarind-lime drink, 4 personer

2 dl limesaft (saft fra omkring 4 store, modne limes)

1 liter iskold vand

2-3 spsk tamarind sovs/pasta

Sukkerlage

100 g sukker

1½ dl vand


Start med at lave sukkerlagen
. Kog sukker og vand op i en lille gryde – giv det et opkog og lad det derefter køle helt af.

Når sukkerlagen er kølig/kold, laves resten af drikken.


Rør limesaft, vand og tamarind sammen i en kande
. Rør derefter sukkerlagen i. Smag til – drikken skal være syrlig. Tilføj eventuel lidt mere limesaft eller tamarind, hvis du gerne vil have drikken endnu mere syrlig.

Server i glas og eventuelt lidt fin pynt. Så er du klar til fiesta, om det er midt på dagen eller midt om natten.


Pssst…
Tamarinden skal ikke være fra blok, men derimod være fra flaske! Så får du nemlig en helt flydende tamarind, der kan bruges med det samme; tamarind på blok er alt for fast og indeholder ofte lidt stykker.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.