image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Hindbærkage | Sommerlæsning

Jeg er dykket godt ned i min ferie og feriestemning!

Feriestemning for mig er: lige præcis hvad jeg har lyst til at lave – uden at stresse over det jeg burde gøre. Jeg har vist skrevet om det sidste gang på bloggen, men som du nok også ved, hvis du har fulgt mig i et stykke tid: jeg elsker åbenbart at gentage mig selv.

Det er bare rart, at jeg endelig er kommet til det punkt i min ferie. Jeg vælger at være ude i naturen, tulle rundt derhjemme, læse bøger, se film/tv-serier, lave yoga, spille guitar, lave mad, lave absolut ingenting, ligge i min seng og stirre op i loftet, lege med mine katte, lave kage, rydde op, kigge på huse og alt muligt andet. Jeg vælger det, fordi det er, hvad jeg har lyst til og brug for i dét øjeblik.

Og så er det rart at kunne nøjes med at lave mad og kage kun til mig og kæresten… helt enkelt mad de seneste par dage, for den der varme, hewey, hvor har den været crazy. Hvis jeg skal nævne min top fire af mad, der er gået igen, så er det:

Jordbær. Tre gange indenfor de sidste 2 uger i form af jordbærtærte – bare en kende afhængig?

Koldskål

Kirsebær

Og som du også kan se via dette indlæg: hindbær. Hindbær i form af kage – som du selvfølgelig får opskriften på i dag! Men hvad med lige at have noget læsning, imens du venter på, at kagen bager færdig?


For ikke så længe siden blev jeg spurgt, om jeg ikke godt ville dele en opskrift med Måltidskasser Online, og det sagde jeg selvfølgelig ja til. Og for endnu kortere tid siden, d.16 juli, blev opskriften så delt sammen med en masse andre inspirerende veggie-blogs!

Du kan finde listen lige HER og forhåbentlig finde noget inspiration – jeg ved i hvert fald, hvad jeg skal bruge noget af ferien på: tjekke nogle af de (for mig) nye blogs ud og forhåbentligt finde nogle nye favoritter.

Rigtig god fornøjelse med læsningen 🙂


Skal vi lige vende tilbage til kagen?

Ja, det synes jeg også 😉 Når jeg føler, at jeg har været lidt på den lade side i forhold til at dele herpå bloggen, så er det første, der altid dukker op i mine tanker, kage. Jeg har altid lyst til at dele en kageopskrift med dig, kære læser. Men fordi jeg en gang imellem skriver om sundhed, så føler jeg ikke rigtig, at bloggen her kun kan have kageopskrifter… men det er måske bare mig, der føler, at en blog bestående kun af kageopskrifter og indlæg om sundhed ikke passer helt sammen? Så derfor kommer jeg også med nogle sunde opskrifter i ny og næ

Kage er bare godt og dejligt, og jeg har lyst til at dele en kageopskrift, og derfor får du denne sommerlige kageopskrift med en let, luftig bund der er dækket med hindbær og strøgen sukker. Det lyder måske en anelse kedeligt, men det simple ved kagen er også det bedste: hindbærrene! De får lov til at stråle og gøre dagen/weekenden/ferien meget, meget bedre.

Rigtig god fornøjelse med kagen!


Hindbærkage

225 g plantesmør/AMA margarine

200 g sukker

2 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

300 g hvedemel

30 g mandelmel

2 tsk bagepulver

½ tsk natron

2 dl plantemælk

250 g hindbær

lidt sukker til strøgning


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør en springform (22 cm) klar med bagepapir.


Pisk plantesmør sammen med sukkeret til det er cremet og lidt luftigt
. Pisk derefter de resterende ingredienser i undtagen hindbær – tilføj plantemælken til sidst til dejen.

Kom dejen i den beklædte springform.

Fordel hindbærrene ovenpå kagen og strøg lidt sukker ovenpå, ca. 1-1½ spsk.


Bag midt i ovnen i 35 minutter
. Tag kagen ud og dæk den med sølvpapir og bag videre i 20 minutter.

Du bør kunne stikke en kniv i kagen, uden der sidder rå dej på. Hvis kagen ikke er klar endnu, bages den videre med sølvpapir i ca. 10-15 minutter.

Lad kagen køle helt af og nyd så de syrlig-søde friske hindbær i en luftig vanilje-sød kage 🙂

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.