
Rødbedetartar m. rispapir-chips, granatæble & urter
Uh-la-la!
Skal du ud og score i løbet af ugen? Eller skal du bare lave en smækker-lækker opskrift til den, du holder af? Eller skal du bare forkæle dig selv for fuld skrue?
Så skal du da lave den her rødbedetartar fra min kogebog Vegansk til højtider og fest. Opskriften er oprindeligt at finde i Valentinsdag-kapitlet, men fordi rødbeder bare er super-lækre i øjeblikket, så havde jeg lyst til at dele opskriften med dig!
Hvis du godt kan lide den her opskrift, kan du jo tjekke min bog ud!
Ellers kan du tjekke nogle flere af bogens opskrifter, jeg har delt her på bloggen (de er sjovt nok alle sammen totalt efterårsguf!):
Æblemost – Kandiserede æbler – Efterårslagkage.
Mmmmm….
Rødbeder er fantastisk alsidige, og når man bager dem i tilpas lang tid, bliver de faktisk ret ‘kødagtige’ og karamelliserede.
Rødbedetataren er dejlig fyldig og dybrød, hvilket bliver brudt af de lette, men sprøde hvide rispapir-chips. Granatæblekernerne giver ikke kun et skud af syre og friskhed (sammen med urterne), men granatæble er faktisk også blevet anvendt som elskovsmiddel gennem
tiderne. Såh… det er jo altid godt at vide – eller noget 😉
Du kan lave det hele på omkring 40 minutter – hvis du altså steger rispapiret, imens rødbederne er i ovnen. Stegt aka poppet rispapir holde sig sprøde i ret lang tid, og hvis du kommer det i en pose, kan det i hvert fald holde til dagen efter!
I forhold til mængderne, så ved du muligvis allerede nu, at jeg er en grovæder. Det, som min kæreste og jeg kan komme til livs, er åbenbart noget, som fire voksne mennesker kan blive mætte af(?!). Så det kan være, med høj sandsynlighed, at du kan lave det til en 4-personers forret.
Rødbedetartar m. rispapir-chips, granatæble & urter – 2 personer
1 kg rødbeder
1 spsk olivenolie
¼ tsk salt
Rispapir-chips
½ plade rispapir – klippet i kvarte
solsikkeolie – til stegning
Topping
kerner fra ½ granatæble
dild
purløg – finthakket
Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rødbederne og skær dem i ½ cm tykke skiver.
Vend rødbedeskiverne med olivenolie og salt på en bageplade med bagepapir.
Bag midt i ovnen i 30 minutter.
Imens rødbederne bager, kan du laves rispapir-chipsene. Varm en pande op dækket med 1 cm solsikkeolie.
Det tager kun nogle sekunder for rispapiret at blive til chips, så sørg for at have en rist dækket med køkkenrulle klar, som chipsene kan komme over på med det samme.
Dryp chipsene af, inden de kommer over på risten. Drys lidt salt over og lad dem køle af.
Lav rødbederne til “tartar”. Blend rødbederne i en foodprocessor, til de er blevet til mindre ‘tern’/de ligner, de er groft revet.
Del rødbedetataren i to og pres hver del sammen – brug enten hænderne eller en form. Hvis du skal servere 4 personer, så deler du rødbedetartaren i 4.
Fordel den pressede rødbedetatar på to tallerkener. Drys granatæblekernerne over, bræk rispapir-chipsene i mindre bidder og fordel på tallerkenen. Slut af med lidt dild og purløg.

