Opskrifter,  Sødt

Æblekage

Himlen er grå. Regnen siler ned. Vinden rusker i træerne. Gule blade og grene ligger på cykelstier og fortove. Hvis du ikke passer på, bliver du blæst omkuld.

Det er efterår – eller det er det i hvert fald officielt på søndag, når det atter efterårsjævndøgn, jaaaaa! Og efterår betyder et væld af skønne afgrøder, og som jeg garanteret allerede har skrevet om her på bloggen: ÆBLER!

Æbler, hvor jeg elsker jer! Danske æbler vel og mærke, for der er noget helt specielt ved danske æbler. Det må være blandingen af sol og regn, og den salte vind der kommer ind fra havet. Danske æbler smager i hvert fald underskønne, og de kommer langsomt på hylderne i supermarkedet.

Der går stadigvæk lidt tid før, at hylderne bugner af danske æbler, men indtil videre kan du da nyde det skønne syrlige, saftige Gråsten æble, der har toner af sødme – faktisk er Gråsten Danmarks nationalæble! (det lærte jeg lige i dag)


I går skulle jeg lave en æblekage til arbejdet, og selvfølgelig ville jeg gerne servere min helt egen. Jeg har ingen idé om, hvad arbejdet syntes om kagerne, da de tog dem med sig i dag og først skulle spise dem her til eftermiddag… men jeg synes ærlig talt, at det er den bedste æblekage nogensinde! Så i forgårs legede jeg lidt med opskriften, som ikke sad helt i øjet, men jeg fandt da ud af, hvad jeg gerne ville ændre – og i går fik jeg så lavet den version, jeg lavede på arbejdet, og som jeg i dag deler med dig her på bloggen 🙂

Denne æblekage er dejligt saftig på grund af de revne æbler, men den er stadigvæk luftig.

Så hiv de danske æbler ned ad hylderne eller pluk dem fra dit æbletræ (dit heldige asen!) og lav denne kage. Imens du pisker det hele sammen, river og skærer æblerne i både og til sidst venter på, at kagen bliver færdig, skal du da skrue maks op for din yndlingsmusik. Jeg kan afsløre, at jeg dansede og stadigvæk danser rundt til The Zombies, hold da op hvor er det lang tid siden, at jeg har hørt dem.

Forresten: det er en kæmpe kage. Now you know…

Rigtig god weekend!


Æblekage

4 dl plantemælk

½ dl neutral olie

110 g brun farin

75 g sukker

½ tsk salt

1 tsk vaniljesukker

1½ tsk kanel

380 g groft mel (jeg elsker at bruge finax stenkværnede hvedemel)

2 tsk bagepulver

2 tsk natron

200 g groft revet æble, ca. 2 æbler

1-2 æbler – skåret i tynde både

Kanelsukker/Kanel/Sukker – topping


Tænd ovnen på 180 grader
. Beklæd en springform (25 cm diameter) med bagepapir.


Pisk plantemælk, olie, farin og sukker sammen
. Pisk indtil sukkeret er rørt godt ud

Pisk salt, vaniljesukker og kanel i. Pisk derefter mel, bagepulver og natron i – det gør ikke noget, hvis der er lidt små klumper i dejen.

Vend de revne æbler i. Hæld dejen op i formen.

Pynt med æblebådene og drys kanelsukker/ren kanel/sukker på.


Bag midt i ovnen i 45 minutter
. Hvis dejen ikke er færdig, lægges sølvpapir ovenpå og bag videre i 5-10 minutter.

Lad kagen køle af og server – gerne med te 🙂


Pssst…
Du kan også komme ½ tsk ingefær i og måske endda også lidt kardemomme – mums!

   Send article as PDF   

4 kommentarer

    • Ditte

      Hej Sarah
      Hvor er det dejligt at læse 😀
      Det skal være over-under-varme. Jeg bager altid med dette i mine opskrifter 🙂
      Tak for at minde mig om at jeg skal få taget mig sammen og lave det indlæg, der går mere i dybden med mine opskrifter, f.eks at jeg bruger over-under-varme i mine opskrifter.
      Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.