Opskrifter,  Sødt

Banankage m. chokolade ganache-frosting

Hvis du følger mig på instagram, ditte_gad hvis du gerne vil vide det og ikke gør, så har jeg lovet opskrifter på både nudelsalat, mini-quiche, en rigtig efterårsgryderet og så denne her kage. Og hvad vælger jeg selvfølgelig først at dele? KAGEN!!

Sådan er det simpelthen. Hvis jeg kan vælge mellem sund mad eller kage, så vinder kage… jeg prøver at skabe lidt mere balance især her på bloggen i forhold til madvalg, men i dag er det kage.

Kagen her er baseret på banankagen fra min kogebog Vegansk for alle. Jeg elsker den banankage, men den her banankage er faktisk en tand bedre! Normalt bliver banankage lidt tung i det (ligesom med bananpandekager), men den her er overhovedet ikke tung. Den er saftig, og den er let, og du har nok opdaget, at det er lykken for mig, når det handler om kager eller pandekager 😉

Det er altså heller ikke specielt sjovt at bide ned i sådan én tung kage. Hvis du har min kogebog Vegansk for alle hjemme hos dig selv, så kan du erstatte 1 tsk bagepulver med 1 tsk natron, ligesom jeg gør her i opskriften, og du ender med denne skønne, saftige og lette sag.

Banankagen er i sig selv helt enkel. Det er banankage uden hverken chokolade, krydderier eller nødder indeni, men derimod er der den bedste chokolade frosting ovenpå.

Chokolade ganache-frostingen blev til i mit hoved, da jeg havde lyst til et eller anden lækkert ovenpå banankagen. Jeg havde ikke lyst til min typiske banankage (derfor er der ingen krydderier eller chokolade i), men jeg tænkte, at kagen ville have godt af at have et eller andet lækkert ovenpå. Selvfølgelig besluttede jeg mig for, at der skulle chokolade på, for hvad er bedre end banan og chokolade? Ikke særlig meget, siger jeg bare…

Jeg kiggede samlingen af mine kogebøger igennem og besluttede mig for frosting. Men de frosting opskrifter jeg kunne finde, brugte kun kakao som chokolade-smagsgiver, og jeg er ikke specielt meget for kakao. Så faldt mine øjne på en ganache opskrift, men ganache kan også bare være lidt kedeligt, og så…! Ja, så slog jeg to opskrifter sammen til én: chokolade ganache + frosting.

Og det blev altså den her chokolade ganache-frosting. Tja, det var en længere smøre omkring frosting, så lav nu bare den kage! 😉


Banankage m. chokolade ganache-frosting

Kage

3 modne bananer

50 g sukker

60 g brun farin

1½ dl plantemælk

½ dl solsikkeolie

½ tsk salt

2 tsk vaniljesukker

200 g groft mel – jeg bruger Finax stenmalede hvedemel, og jeg elsker det!! Du kan finde den i Netto

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

Chokolade ganache-frosting

½ dl plantemælk

100 g mørk chokolade

1 knsp salt

50 g flormelis

35 g plantesmør


Tænd ovnen på 180 grader
. Beklæd en firkantet bageform (20×30 cm) med bagepapir.

Pisk bananer, sukker og farin sammen til bananerne er blevet godt most – det gør ikke noget, hvis der er lidt klumper.

Pisk derefter plantemælk, olie, salt og vaniljesukker i.

Rør mel, bagepulver og natron i. Rør til melet er godt inkorporeret, men pas på med at røre for meget, igen: det gør ikke noget, hvis der er lidt klumper 🙂

Hæld dejen i bageformen. Bag midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til en kniv kommer ren ud af kagen.


Lav chokolade ganache-frostingen
. Imens kagen er i ovnen, laves frostingen.

Varm plantemælken op til den er varm – jeg gjorde det i mikroovnen, men ellers varm mælken op i vandbad.

Pisk chokoladen og salt sammen med mælken. Når det er helt cremet, kommes det på køl.

Lad chokolade-ganache frostingen stå på køl, indtil kagen er kølig.

Pisk flormelis og plantesmør sammen til det er cremet. Pisk chokolade ganachen i.

Ta-daaa! Så har du den skønneste chokolade ganache-frosting.

Fordel frostingen på kagen og spis!


Pssst…
 
Du kan uden problemer lave dobbelt op på frosting-basen (altså flormelis og plantesmør), hvis du gerne vil have en endnu lettere frosting.

Derudover kan du sagtens anvende frosne modne bananer. Varm det der svarer til 3 bananer kort op i mikroovnen, til bananerne er blevet bløde – det tager omkring 45 sekunder ved højeste indstilling (alt efter mikroovn).

   Send article as PDF   

2 kommentarer

  • Ditte

   Hej Alberte
   Jeg har brugt Naturli’s Smørbar 🙂 Men du kan sagtens bruge AMA’s veganske margarine, hvis du gerne vil have en mere fast frosting – Naturli’s Smørbar smelter jo ret hurtigt.
   God fornøjelse med bagningen 😉
   Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.