image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sundt, Tilbehør

Bagte Kastanjer

Så er det kastanje-tid!

Jeg ved godt, at jeg allerede har en opskrift på bagte kastanjer her på bloggen, men den her opskrift er seriøst den bedste!

Kastanjer kan tit blive lidt tørre og kedelige, når man følger den fremgangsmåde, som jeg tidligere har delt her på bloggen – den fremgangsmåde man typisk ser på nettet. Men jeg faldt over denne fremgangsmåde, og selvfølgelig skulle jeg prøve det af – for hvis der er noget, jeg længes efter, så er det kastanjer, ligesom man ser dem i London i julemånederne! Og det er præcis sådan, de her er (for jeg har prøvet sådan nogle ristede kastanjer i Lübeck).

Yum! Yum! Yum!

Så hvis du elsker bagte kastanjer ligesom mig, eller du gerne vil prøve dem for første gang, så skal du følge den her fremgangsmåde.


Du kan sagtens fryse kastanjerne, som de er, men de vil ændre sig i konsistens. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men lige så snart jeg har, så opdaterer jeg herinde.

Så vær beredt på en masse opskrifter fyldt med kastanjer, for min kæreste og jeg plukkede helt vildt mange. Mmmm…


Hvis du gerne vil have et godt forhold til din krop, og den mad du spiser, kan jeg hjælpe dig med det via min kostvejledningspraksis.

Jeg kan hjælpe dig med at nyde maden fuldstændigt og leve sundere.

Hvis du gerne vil have tjekket din nuværende kost, fordi du muligvis føler manglende energi, kan jeg også hjælpe med dette.

Hvis du er gravid eller planlægger at blive det, kan jeg hjælpe dig med at skabe de bedste betingelser for dig og din baby.

Dette er et udpluk af de ting, jeg som professionsbachelor i ernæring og sundhed kan hjælpe dig med. Læs mere HER.


Bagte kastanjer, 4 personer

1 kg kastanjer

Salt

Olivenolie – hvis du vil pensle kastanjerne


Tænd ovnen på 220 grader
. Varm bagepladen op i ovnen – bagepladen skal nemlig være virkelig varm.


Skær et kryds i kastanjerne
– dette er vigtigt, da de ellers vil eksplodere i ovnen, og det er jo ikke så sjovt.

Det er vigtigt og gør arbejdet lettere at bruge en meget skarp kniv, eventuelt én med takker. Pas på fingrene når du skærer krydsene, da kastanjerne let kan smutte ud af fingrene.


Kom kastanjerne i en gryde
. Dæk kastanjerne med vand og giv det et opkog. Lige så snart vandet koger, slukkes for varmen, og kastanjerne tages op med en hulske.

Tag bagepladen ud af ovnen.

Du kan lave kastanjerne uden at pensle dem med olie og ved at pensle dem med olie. Begge bliver super lækre, men dem med olie får en lidt mere sprød kant – så gør det, du har mest lyst til 🙂

Hvis du vil pensle kastanjerne med olivenolie, vil jeg anbefale, at du ligger et stykke bagepapir ovenpå bagepladen.


Fordel kastanjerne på bagepladen
. Drys salt ovenpå.

Bag midt i ovnen i 20 minutter.

Server med plantesmør eller bare som de er. Mums!

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.