image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Chokolademousse kage m. kastanjer

Du skal glæde dig til at sætte tænderne i denne alt for luftige og cremede chokoladebombe!

Hvis du leder efter en rigtig dekadent og ekstravagant kage, så læs endeligt videre, for her er den. Sådan en kage kræver selvfølgelig også noget arbejde og en vis portion tålmodighed 😉 Men det er det hele værd.

Kagen har en skøn, knasende og tildels “salt” bund lavet på oreos, og den spiller virkelig godt sammen med den luftige og cremede chokolademousse, der jo ikke kun består af chokolade, men også kastanjer!

Idéen til at lave kagen på kastanjer stammer fra min foodie-hjerne. Det kunne, efter min mening, ikke være rigtigt, at kastanjer kun kan blive bagt. Selv om jeg er ellevild med bagte kastanjer og spiser kilovis af dem i deres korte sæson, så synes jeg, at det er lidt synd, at de kun bliver nydt på den måde. Så jeg besluttede mig for at søge på nettet efter kastanje-opskrifter, og hvis der er noget, England ikke skuffer med, så er det opskrifter med kastanjer. I England er der åbenbart en større kærlighed til kastanjer, da de ikke kun bliver solgt som ristede kastanjer på gader i efteråret og vinteren, lidt ligesom vi kan købe brændte mandler, men man kan også finde kastanje puré i supermarkeder; så det er lidt lettere at lave opskrifter, især kageopskrifter, med kastanjer.

Jeg fandt en masse kastanje-opskrifter og denne opskrift er baseret på en fra BBC – den opskrift blev jeg selvfølgelig nødt til at veganisere 😉


I Danmark er det ikke lige sådan at købe spiseklare kastanjer eller kastanje puré, men det er nogle gange muligt. Derfor har jeg i stedet lavet min egen super-nemme kastanje puré, som du her får opskriften på. Hvis du er så heldig at støde på kastanje puré i butikkerne eller online, så vil jeg anbefale dig at købe én, som kun består af kastanjer, vand og eventuelt salt – jeg ved ikke, hvordan resultatet bliver, hvis du bruger en puré, der også indeholder sukker… men det kan jo være, at opskriften så bliver meget bedre. Who knows?

Hvad så hvis du ikke har kastanjer, eller du bare ikke kan lide dem??

Jeg har ikke prøvet det selv (endnu), men jeg kan forestille mig, at du sagtens kan erstatte kastanjerne med silken tofu. Silken tofu bliver nemlig rigtig ofte brugt som base i vegansk chokolademousse. Du skal bare blende silken tofuen med saltet, til det er helt cremet. Følg derefter resten af opskriften. Jeg er dog ikke sikker på, at moussen bliver lige så luftig, hvis du erstatter med silken tofu.

Du kan muligvis også i stedet erstatte kastanje puréen med sojapiskefløde, så i stedet for 2½ dl, skal du så bruge 5 dl i opskriften. Men altså, jeg kan ikke love noget som helst. Jeg vil meget gerne selv teste det, men jeg tænker, at det nok er meget godt med en lille pause fra dekadente chokoladebombe-kager, når den her portion er blevet spist…

Rigtig, rigtig god fornøjelse med den her chokolademousse kage!


Chokolademousse kage m. kastanjer, 12-16 personer

Bund

260 g oreos

60 g plantesmør – smeltet

Kastanje puré

550 g kastanjer m. skal

1½-2 dl vand

½ tsk salt

Chokolademousse

400 g mørk chokolade

1 dåse kokosmælk (400 ml)

1/4 tsk salt

2½ dl sojapiskefløde

Topping

Kakao


Dag 1

Start med at lave kastanjerne. Skær et kryds på kastanjerne og læg dem i en gryde. Hæld vand over så det dækker.

Giv det et opkog og lad derefter kastanjerne simre i 5 minutter. Sluk for varmen.

Lad kastanjerne være i vandet og tag så en kastanje op ad gangen og pil den ud af skallen – det gør ikke noget, hvis den brune inderskal stadigvæk sidder fast, det gør ikke noget i forhold til smagen. Læg de pillede kastanjer i en skål for sig – det her tager ret lang tid, så glo på TV samtidig eller sæt noget god musik på, så skal det nok blive hyggeligt alligevel.

Du skal bruge ca 450 g pillede kastanjer i alt. Hvis du ender med flere, så bag dem i ovnen som en lækker snack eller frys dem.

Kom de pillede kastanjer op i gryden igen og dæk til med vand. Giv et opkog og lad dem simre i ca 10 minutter, indtil de er blevet bløde og cremede.

Blend kastanjerne med vandet og saltet – tilføj nok vand til at det kan køre rundt, og kastanjerne bliver cremede.

Stil på køl.


Lav bunden
. Knus oreos’ene til de er helt fine. Jeg knuste mine i en food processor, men du kan også komme dem i en frysepose (og denne frysepose i en anden) og smadre dem med en kagerulle… det er godt, når man skal af med lidt aggressioner.

Vend de knuste oreos sammen med det smeltede smør.

Kom oreo-blandingen i en springform (22 cm diameter) og pres det ned, så du ender med en fast bund. Stil på køl.


Lav chokolademoussen
. Kom kokosmælken i en lille gryde og giv et opkog. Når det begynder at ryge, slukkes for varmen, og chokoladen piskes i. Pisk i det indtil chokoladen er rørt helt ud. Kom saltet i.

Stil på køl.


Saml kagen
. Når chokoladecremen og kastanje puréen er kolde, samles kagen.

Sæt husholdningsfilm fast på springformens sider: rul husholdningsfilmen stramt om de aftagelige sider og sæt siderne fast i bunden – på den måde sidder moussen ikke fast i siderne, når du skal servere.

Pisk chokoladecreme og puréen sammen i en skål. Pisk sojapiskefløden til flødeskum i en anden.

Vend flødeskummet sammen med chokolade-kastanje cremen. Så har du mousse.

Hæld moussen i springformen.

Læg husholdningsfilm over og lad det stå på køl natten over, mindst 12 timer.


Dag 2

Tag kagen ud af køleskabet og fjern springformens sider. Fjern husholdningsfilmen og kom kakao i en si, drys sien over kagen. Server.

Mmmmm….


Pssst…
Du kan erstatte oreo-bunden med en kagebund. Brug denne opskrift, men halvér den, så du ender med et tyndere lag kage – kagen skal så bage i omkring 15-20 minutter i stedet for den fulde tid.


Pssst…
Du kan også lave den over 3 dage i stedet for. Lav kastanje puréen første dag. På anden dagen kan du lave bund, chokolademousse og samle den. På tredje dagen kan du så nyde den. Denne fremgangsmåde ligner faktisk mere den, jeg gjorde – men nogle gange skal man bare have kage hurtigst muligt!

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.