Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Vegansk lasagne m. tofu-ricotta & bechamel

La-la-lasagne!!

Mmmm… der er næsten ikke noget bedre. Og nu har jeg endelig fundet ud af at lave en fast lasagne! Ja, jeg har aldrig kunnet regne ud, hvordan man lavede en fast lasagne… det skyldes nok, at jeg elsker en masse fyld. Men der er nu noget virkelig lækkert ved en lasagne med en masse lag – og i den her lasagne er der nok til 5-6 lag!

Tja, hvad kan jeg egentlig skrive? Lasagne er bare godt for sjælen, og sjælemad er lige præcis det, som jeg har brug for her i efteråret og den kommende vinter.

Og så er det gode ved lasagne jo, at man kan komme alt, alt, i. Så lasagnen kan altid skifte, og den passer derfor godt til alle årstiderne.

Jeg tror, at jeg vil prøve og erstatte rødbederne med græskar næste gang, jeg laver den her lasagne… og muligvis prøve søde kartofler i stedet for gulerødder. Nam!

Rigtig god fornøjelse!


Vidste du, at jeg tilbyder kostvejledning?

Jeg kan hjælpe dig med at tjekke din kost og optimere den – det kan være, du gerne vil se nærmere på din kost, fordi du gerne vil tabe dig eller have mere energi.

Jeg kan hjælpe dig med at skabe de bedste betingelser for dig og din baby, hvis du er gravid eller ny mor.

Jeg kan hjælpe dig med at skabe de bedste betingelser for din fertilitet, hvis du gerne vil blive gravid.

Jeg kan hjælpe dig med at skabe sundere rutiner i forhold til kost, krop og mental velvære, hvis du har angst eller depression.

Dette er et udpluk af de ting, jeg som professionsbachelor i ernæring og sundhed kan hjælpe dig med. Læs mere HER.


Lasagne m. tofu-ricotta & bechamel

Fyld

2 spsk olivenolie

2 løg – finthakket

4 fed hvidløg – presset

2 portobello svampe, ca. 150 g – små tern

300 g rødbede

300 g gulerødder

2 spsk oregano

1 spsk spidskommen

2 tsk røget paprika

2 spsk sojasauce

350 g majs

2 dl røde linser

2 dåser hakkede tomater

140 g tomatpuré

Bechamelsovs

3 dåser kokosmælk

60 g maizena majsstivelse

1½ dl vand

Muskatnød

Salt & peber

Tofu-ricotta

400 g tofu – presset, smuldret

4 spsk gærflager

1-2 spsk sojasauce

1 spsk æblecidereddike

Salt

Ca. 500 g lasagneplader


Tænd ovnen på 180 grader
. Tag en firkantet bageform frem (ca. 32×22 cm).

Skræl rødbeder og gulerødder og riv dem fint. Stil til side.

Steg løg, hvidløg og svampe i olivenolien i en stor gryde. Lad løgene og svampene stege i ca. 5 minutter, drys lidt salt over.

Tilføj de fintrevne rødbeder og gulerødder, samt alle krydderierne, majs og linser. Steg i 5 minutter.

Tilføj de hakkede tomater og tomatpuré. Lad det simre i ca. 15-20 minutter, eller til linserne er møre. Smag til med salt og peber.


Lav bechamelsovsen imens tomatsovsen simrer
. Varm kokosmælken i en gryde.

Pisk maizena sammen med vandet. Når kokosmælken begynder at koge, piskes maizena-blandingen ned i kokosmælken. Det vil på kort tid tykne kokosmælken.

Smag til med muskatnød, salt og peber. Stil til side.


Lav tofu-osten
. Rør det hele sammen og smag til. Stil til side.


Saml lasagnen – alt efter hvor høj kanten er på bageformen, kan du få 5-6 lag
.

Kom en smule af bechamelsovsen i bunden af bageformen. Læg lasagneplader ovenpå.

Læg et tyndt lag tomatsovs i hvert lag, ca. ½-1 cm. Læg lasagneplader ovenpå tomatsovsen.

Jeg valgte at fordele tofuen på to lag – men det er op til dig, om du kun vil have et lag med tofu eller flere lag. Leg med din lasagne 😉

Det sidste lag er bechamelsovsen ovenpå lasagneplader.

Bag lasagnen midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Pssst… Du kan sagtens erstatte linser med Naturli’ plantefars, hvis du nu skulle have lyst til det 😉 En pakke er nok, men du kan jo sagtens tilføje endnu en.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.