Opskrifter,  Sødt

Æbleringe m. kanelsukker

Ligesom Sebastian i Skatteøen synger om ost, ost, ost(!), så synger jeg om æbler, æbler, æbler!

For der er bare ikke noget bedre end gode danske æbler, når de er i sæson. Og så kan æbler jo spises på alle mulige måder.

Æbler kan kommes i supper og gryderetter for at give sødme.

Æbler kan spises som bagte med fyld i. Pssst… find opskriften i min kogebogen Vegansk til højtider og fest

Æbler kan laves om til tærte.

Æbler kan laves til en kage.

Æbler kan kandiseres.

Æbler kan laves til most – og mosten kan laves til en krydret og sjælevarmende drik.

Æbler kan laves til vegansk honning.

Æbler kan spises præcis, som de er.

Æbler kan spises tørrede.

Og så kan æbler spises sådan her: vendt i en dej, stegt på panden og derefter vendt i kanelsukker. Uhmmmm! Det er seriøst en gudespise, så… det er jo ikke så underligt, at æbler spiller så vigtig og essentiel en rolle i nordisk mytologi.

Jeg kan kun anbefale dig at lave den her skønne, skønne dessert/snack. Æbleskiven indeni bliver gennembagt, og dens cremede konsistens er i perfekt modspil til den sprøde kanelsukker-skal.

Æbleringene er selvfølgelig super duper samme dag, som de laves. Hvis du ikke får spist dem alle sammen, så kan du give dem en tur i ovnen ved 200 grader, indtil æbleringene bliver sprøde igen.

Hvis du har brug for lidt til ørerne, imens du steger æbleringene, så tag en lytter til Asger B’s nye single: Selvfølgelig skal jeg bland’ mig – vegansk hip hop der sætter den totalt platte bemærkning omkring bacon, som fødevareministeren kom med, på plads!

Du kan finde sangen lige HER.


Sprøde æbleringe m. kanelsukker, ca. 20 stk

4 æbler

100 g hvedemel

1/4 tsk bagepulver

1 spsk sukker

1/4 tsk salt

1/8 tsk kardemomme

1½ dl plantemælk (jeg brugt soja)

1 spsk solsikkeolie

50 g hvedemel – til at vende æblerne i

Solsikkeolie til stegning

Kanelsukker – til at vende æbleringene i, husk at lave nok!


Hav kanelsukkeret klar
. Kom de 50 g hvedemel til at vende æblerne i, i en dyb tallerken. Det kan være, du skal bruge mere mel.

Læg køkkenrulle på en stor tallerken og hav en anden stor tallerken klar.


Skær æblerne ud i ½ cm tykke skiver
. Fjern kernehuset så du ender med æbleringe.


Lav dejen
. Pisk hvedemel, bagepulver, sukker, salt og kardemomme sammen. Når det er godt blandet, piskes plantemælken og olien i. Stil til side.


Lav æbleringene
. Kom nok olie i en pande til du har dækket bunden med 2 cm lag olie. Varm panden op ved middelhøj varme.

Test varmen på olien ved at komme overskydende æble eller en smule dej i: når det bobler, er olien klar. Skru ned til middelvarme.

Vend 4 æbleringe i hvedemelet ad gangen. Bank overskydende mel af.

Vend æbleringene i dejen.

Kom æbleringene i olien – lad æbleringene stege, til de er blevet gyldne og vend dem så. Steg indtil begge sider af æbleringene er gyldne.

Læg de stegte æbleringe op på tallerkenen dækket med køkkenrulle og lad dem dryppe af.

Lav straks 4 æbleringe igen: vend i mel, vend i dej og kom på panden.

Når den nye omgang æbleringe er på panden, vendes de færdigstegte æbleringe i kanelsukkeret, kom disse på den anden tallerken.

Fortsæt sådan til alle æbleringene er blevet stegt, dryppet af og vendt i kanelsukker.

Du skal arbejde en smule hurtigt, men når du kommer ind i rytmen, kører det bare derud af!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.