Højtider,  Opskrifter,  Tilbehør

Vegansk Påske: Ærtesalat

Der har været lidt (ahem meget) stille her i den her uge. Jeg har bare været ret tom for idéer, eller… rettere jeg har rigtig mange idéer, og nogle gange flyder de rundt og er lidt svære at få helt styr på; pt har jeg 10 kladder, der bare venter på at få lidt mere indhold og blive udgivet *SUK*.

Nå, men jeg har endelig fået mere styr på, hvad der skal ske på bloggen i den kommende tid, nemlig påske-inspirerede veganske retter! Jeg har tænkt tilbage på alle de retter og desserter, jeg har fået serveret igennem tiden, og jeg har kigget på nettet og i bøger efter inspiration. Efter al den kiggen og tænken har jeg endelig fået skrevet alt det ned, jeg gerne vil have lavet. Tro mod mig selv har jeg fået skrevet meget mere ned, end jeg garanteret kan få lavet og udgivet her på bloggen, inden påsken allerede er overstået. Men så har jeg da i det mindste noget.

Jeg kan allerede love nu, at bloggen kommer til at summe af aktivitet og rigtig, rigtig mange lækre påskeopskrifter! Så kom endelig forbi, for i morgen kommer der allerede en ny opskrift op!


Måske ved du det allerede, men hvis du ikke gør, så indeholder min nye kogebog Vegansk til højtider og fest jo opskrifter til påskebordet! Så der kan du allerede nu finde inspiration 🙂

Der er blandt andet en opskrift på den luftigste og blødeste veganske quiche fyldt med grøntsager og protein fra tofu bagt ovenpå en bund af bulgur. Der er også en klassisk engelske påskekage, som jeg har leget lidt med. Derudover er der også de sprødeste kartoffelskaller fyldt op med den mest cremede kartoffelmos – de ryger hurtigt. Og mange andre opskrifter!

Du kan få bogen til 200 kr lige NU hos Greenos!


Men nu er det tid til den første påskeopskrift: ærtesalat. En rigtig cremet ærtesalat, der får knas og smag fra forårsløg og peberfrugt, og som med hjælp fra den røgede tofu (aka nem vegansk bacon) giver en lækker røget smag.

Jeg fik første gang serveret ærtesalaten, der har inspireret til denne, hos min kærestes mor. Min kæreste havde snakket i flere år om, hvor lækker den ærtesalat var, og hvor meget han altid glædede sig til at spise den – og endelig kunne jeg få del af glæden. Jeg har så tilføjet den lidt ekstra, for at give ærtesalaten lidt mere fylde. Men den er stadigvæk dét, den altid har været: det helt perfekte tilbehør. Jeg er ret sikker på, at den nærmest kan serveres til alt, så længe du har lyst/brug for lidt cremethed, grøntsager og røg.


Ærtesalat

250 g grønne ærter

200-250 g Oatly creme fraiche ELLER Alpro’s Go On

1 forårsløg – finthakket

1 stor gul/rød peberfrugt – finthakket

ca. 100 g røget tofu – små tern


Hvis du bruger frosne ærter, skal de tø op.
Lad ærterne tø op på køkkenbordet, hvis du har travlt, ellers natten over i køleskab. Hvis du bruger friske ærter, så er det bare om at bælge dem.

Rør creme fraichen/Go on til det er cremet. Mængden vil afgøre, hvor cremet det bliver – så prøv eventuelt først med 200 gram; jeg brugte 250 gram.

Rør derefter ærter, peberfrugt og forårsløg i – gem gerne lidt af forårsløget og peberfrugten til topping.

Rør tofuen i. Smag til med salt og peber.

Server i nogle små skåle som tilbehør til resten af påskebordet, eller spis det bare direkte fra skålen med en ske – det kan man nemlig godt tillade sig selv 😉


Pssst…
Alpro’s Go On kan købes i Føtex og Bilka, og det er en anelse mere tykt i konsistensen end creme fraichen. Begge dele er rigtig lækkert.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.