Livsstil,  Personligt

Februar

Så er februar vel ovre, og marts er allerede godt i gang – godt i gang med at dække Danmark ind i et tæppe bestående af kulde og sne. Kulden har til tider været lidt svært at vænne sig til, men sneen… den er jeg altid glad for at se!

Men det er næsten allerede smeltet, inden jeg får udgivet det her indlæg. Sådan er det i Danmark, men det var skønt at nyde det, imens det stod på.

Hvis jeg skal lidt mere ind på det personlige, så har februar været essensen af en helt stille og rolig periode i mit liv; og det har været tiltrængt. Jeg har godt nok haft meget kørende oppe i hovedet, og her i februar har jeg formået at finde mere indre ro. Forhåbentlig fortsætter det… men ellers så har jeg fået en lidt bedre idé om, hvad jeg kan gøre for at genskab det; blandt andet ved bare at acceptere visse ting/situationer og bygge videre på det, som nu engang fungerer. Det er så simpelt – og så alligevel ikke.

Videre til den sidste del inden jeg deler, hvad der især har fyldt min februar: jeg har efterhånden fået temmelig mange kommentarer (på facebook) om, at links og visse andre funktioner ikke fungerer her på siden, når man anvender mobil (på trods af at designet også er lavet til mobil). Jeg er i gang med at arbejde på det og har endelig fået fat i dem, som har lavet hjemmesidens design – så forhåbentlig kan du om ikke så længe klikke på links, hvis du altså bruger mobilen, når du kigger forbi 🙂 Ja, jeg ville bare lige gøre opmærksom på, at jeg er obs på problemet og prøver at fikse det. Hvis det ikke kan fikses, vil du opdage det ved, at hjemmesiden pludselig ser helt anderledes ud 😉

Lige en til ting: Jeg får ikke penge, gaver eller noget som helst andet for at linke til de forskellige sider. Jeg vil bare gerne dele! Hvis jeg gjorde, så ville jeg selvfølgelig gøre opmærksom på det.


Bøger

Baseret på en sand historie: Delphine De Vigan. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal mene om den her roman. Jeg må hellere starte med, at jeg godt kan lide den… men jeg er en anelse forvirret over den. Jeg tror, at det har været forfatterens hensigt – og jeg synes også, at hun selv indrømmer det til sidst i bogen. For er det her overhovedet (tildels) baseret på en sand historie?

Vi følger forfatteren, som med det samme fortæller, at den her bog handler om det forhold, hun fik med en anden kvinden: L. Hun gør også straks klart, at det her forhold ender med “katastrofale” følger – bare det at hun citerer Stephen King’s Misery og The Dark Half gør det tydeligt for læseren, at det vil ende temmelig galt (hvis man altså har læst de to bøger).

Jeg elskede at læse passagerne, hvor forfatteren fortalte om L., og hvor hun rekonstruerede situationer med L. Hvad jeg derimod ikke kunne lide, var når hun gik i gang med navlepilleri – eller hvad jeg syntes var navlepilleri – det fik mig et par gange til at overveje at stoppe med at læse bogen færdig… men lige så snart hun skrev om L. (hvilket altid skete lige efter navlepilleriet), var jeg hooked.

Så hvis du kan lide bøger, hvor du ikke helt ved, hvad sandheden er, og om det overhovedet er en sandfærdig fortæller, og hvor der ikke er en “rigtig” afslutning, så skal du læse den her bog.

Flora Danica: Henning Knudsen. Aaahh… sådan bliver jeg nødt til at starte. Den her bog er en skat! Som du kan se på titlen, så handler den om alle de planter, der findes i Danmark. Den er opdelt efter blomster, lægeplanter, snapseplanter, nytteplanter, giftplanter osv. Jeg blev nødt til at købe den af to grunde:

1. Jeg elsker alt der har med nytteplanter/lægeplanter at gøre. Jeg elsker at gå i naturen og plukke og vide, at jeg kan bruge det til noget – udover at det blot er smukt at kigge på. Så at jeg ligefrem har et kæmpe opslagsværk, hvor jeg kan læse mere om disse planter (samt alle de andre), er fantastisk.

2. Jeg elsker (elsker!) de illustrationer, der er i. De er så smukke… ja, jeg er bare helt vild med dem.

Det er en ret dyr bog, men jeg var så heldig at finde den til 200 kr i Føtex.


Film/Serier

CryptTV. Hvis du er en rigtig gyserelsker/gysernørd ligesom mig, så bør du helt klart tjekke den her youtube kanal ud. De fokuserer og specialiserer sig udlukkende i gyser-kortfilm, og jeg må indrømme, at mange af de film er meget bedre og mere uhyggelige end de længere spillefilm (men hvor svært er det lige at gøre i dag med alle de dårlige gyserfilm, der udgives). Jeg har linket til to af de kortfilm, som jeg rigtig godt kan lide; den ene er en del af en serie. Men ærlig talt, der er alt for mange af de rigtig gode gyser-kortfilm til, at jeg egentlig bare kan vælge én. Det bedste er helt klart, at de ikke kun interesserer sig for én måde at lave gyserfilm på og de har flere forskellige gysergenrer, så hvis de her film, jeg har linket til, ikke lige er i din smag, så vil du i hvert fald finde en anden, der er!


Mad & drikke

Chai latte. Yndlingsdrikken over alle… eller noget i den dur og alt efter hvad jeg egentlig er i humør til. Men jeg må indrømme, at chai latte har ligget i top 3 over de drikke, jeg det sidste halve år har drukket rigtig, rigtig meget af. Jeg har faktisk aldrig selv lavet en hjemmelavet omgang chai latte, men jeg har endelig fået taget mig sammen til at købe ingredienserne til det -af en eller anden grund var tanken om at købe hel kardemomme en tanke, der skulle overvindes.

Men man behøver heldigvis ikke at købe hel kardemomme for at nyde en rigtig lækker omgang skummende chai latte (skummende, hvis du vel og mærke har en mælkeskummer). For der findes faktisk en pulver chai latte, der er vegansk, og du kan købe den her i Danmark. Det er af mærket David Rio, og den hedder: Power Chai Matcha – hvis du ikke er til matcha, så vil jeg berolige dig med, at jeg ikke synes, man kan smage det. Du kan enten købe den HER, hvor min kæreste og jeg har handlet et par gange med rigtig fin service eller i en helt almindelig Matas.

Baileys Almande. Holy Sh*t! Så er den vegansk version af Baileys endelig kommet til Danmark! Da jeg første gang læste, at Baileys var i gang med at udvikle en vegansk version af deres drømmedrik, dansede jeg rundt i stuen. Da jeg så opdagede, at den veganske version endelig var kommet i udvalgte butikker i henholdsvis England og i Berlin, dansede jeg endnu mere og overvejede at tage til London eller Berlin kun for at købe det – og selvfølgelig spise alt for meget vegansk mad og desserter. Men NU er den veganske baileys endelig kommet til Danmark, og det er Greenos, som sælger drikken! Ja, jeg har allerede købt nogle flasker med hjem, for på trods af at jeg ikke rigtig kan lide alkohol og maks drikker alkoholiske drikke 1-2 gange om året (hvis overhovedet), så kunne jeg ikke lade være… for jeg elskede Baileys, og jeg vil så gerne smage det igen. Så… skynd dig hvis du ikke vil vente på, at de får fyldt lageret op igen.

Vegansk Påske. Jeg tænkte, at jeg lige ville gøre min pligt og gøre opmærksom på noget andet rigtig godt: både Greenos og Vegan and Snacks har veganske påskevarer. Så hvis du hungrer efter et påskeæg eller andet påskeguf, så slå endelig et smut forbi de to sider – det har jeg selv gjort.

Nu hvor vi er ved påske, så indeholder min nye kogebog Vegansk til højtider og fest et helt kapitel dedikeret til påske 🙂

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.