image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt, Tilbehør

Vegansk Honning

Jep, du kan lave vegansk honning hjemme i dit eget køkken! Og det bedste er, at du kan lave det året rundt, så hvis du ikke lige når at få plukket mælkebøtter, eller du har spist det hele op lidt for hurtigt, så kan du stadigvæk nyde det.

Læs mere lidt længere nede, for først skal du lige læse om det her alt for seje og lækre arrangement!


VeggieWeek

Jeg blev kontaktet af Vegetarisk Forening i forhold til, om jeg ikke gerne ville dele deres nye (fantastiske!) indslag på den danske madscene. Og selvfølgelig vil jeg da gerne det!

I uge 11, d.12-18 marts, vil et udvalg af restauranter og caféer rundt omkring i hele Danmark dele vegansk mad til rigtig fine priser. Der er tre prisklasser, så selv hvis du er en fattigrøv (ligesom mig), kan du sagtens komme ud og nyde noget lækkert vegansk mad.

Hver restaurant og café har et vist antal billetter til salg, og så handler det bare om, at  du køber billetter aka et måltid mad eller en hel menu. Du skal måske skynde dig, for jeg kan forestille mig, at nogle af stederne vil kunne få udsolgt ret hurtigt.

Jeg har selv købt billetter til mig og min kæreste til to forskellige spisesteder, men jeg kan se, at der siden, jeg sidst kiggede, er blevet tilføjet flere spisesteder… uh, alt for lokkende!

Jeg glæder mig til at spise super lækker mad, og jeg synes, det er fedt, at VeggieWeek er blevet stablet på benene. Forhåbentligt bliver det til en stor succes.

Vil du også gerne ud og opleve vegansk mad rundt omkring i Danmark? Så læs videre HER, hvor du selvfølgelig også vil kunne købe billetter!

God fornøjelse 🙂


Tid til vegansk honning.

Eller… kan jeg tillade mig at kalde det honning? Hmmmmm, det er jo ikke honning, men det smager i den grad af det! Så jo, jeg vil tillade mig at kalde det honning ~ bi-venlig honning.

Hemmeligheden bag den her veganske honning er æblejuice og sukker. Så i virkeligheden er det egentlig bare æblesirup, men når det får lov til at simre godt ind, ender det med at smage temmelig meget af honning – i hvert fald som jeg kan huske, at honning smager. Det er en ret vild oplevelse.

Hvis du savner honning eller bare har lyst til en tyk, klistret, gylden skønhed, så skal du lave den her opskrift. Du kan lave den året rundt, og den tager omkring 30 minutter. Se det er jo helt fantastisk.

Konsistensen er ligesom flydende honning. Så jeg regner ikke med, at du vil kunne lave veganske honninghjerter ud af det (selv om jeg selvfølgelig selv vil prøve). Men du kan bruge det i theen, ovenpå en skive ristet brød, i dressinger eller bare spise det direkte fra skeen.

Så er det vist tid til at finde din indre Peter Plys.


Vegansk Honning

5 dl æblejuice/æblemost

200 g sukker


Kom æblejuice og sukker i en lille gryde
. Giv det et opkog og lad det derefter simre, til det er blevet tykt.

Brug en kold teske til at teste tykkelsen – på den måde vil du få et nogenlunde indblik i, hvor tykt det vil blive, når det er kølet af.

Det tog omkring 30 minutter for min portion at få den ønskede tykkelse – det fik min honning til at minde om akaciehonning i konsistens.

Når det har simret færdigt, hældes det i et skoldet sylteglas. Opbevares på køl. Det kan holde sig i omkring 2-3 uger.


Pssst…
Du kan godt bruge hjemmepresset æblejuice i stedet for, så skal du blot tilføje 2½ dl vand.

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.