
Fish and Chips | Tof & Chips
Jeg er i himlen!
Jeg har endelig fået lavet en vegansk version af fiskedeller, som jeg er tilfreds med, og som smager af hav, og som er helt perfekte.
De er sprøde udenpå og bløde, men faste indeni.
Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har købt veganske fiskedeller i håbet om, at jeg kunne få tilfredsstillet fish and chips-cravingen – men det er mange gange! Jeg er desværre altid blevet skuffet… typisk er konsistensen alt for fast, og minder mere om seitan end noget som helst andet. Og når konsistensen den ene gang har været okay, så smager den ikke af hav.
Faktisk smager veganske fiskedeller aldrig af hav. Hvad er meningen med at lave veganske fiskedeller, og så smager dellerne ikke af hav/fisk/hvad end du vil kalde det? Jeg forstår det ikke, og bare tanken får mig faktisk til at bide tænderne aggressivt sammen.
SÅ! Jeg gik i køkkenet for at skabe en version af veganske fiskedeller med tre vigtige fokusområder:
1. Det skulle smage så meget af hav som muligt – for hallo!! Hvorfor skulle jeg ellers spise veganske fiskedeller?
Det synes jeg, at jeg er lykkedes med 100%!
2. Det skulle minde så vidt muligt om fisk i konsistens.
Gør det? Nej, det gør det nok ikke, for flage-konsistensen er der ikke… men jeg synes, at min version minder meget mere om fisk i konsistens, end de veganske versioner, som man kan købe!
3. Det skal være billigere at lave den her version end at købe.
Selvfølgelig er den billigere at lave 😉
Bonus: Udover at alle tre fokusområder blev opfyldt, og fiskedellerne smagte fantastisk, så er fiskedellerne også ret nemme og hurtige at lave – og er det ikke bare super-duper?
Nu er det tid til at lave opskriften.
Tof & Chips, 8 fiskedeller
Fiskedeller
400 g tofu – groft revet
1 plade noritang, giver ca. 2 spsk – finthakket/blendet
½ tsk salt
2 spsk vand
35 g hvedemel
Dej
70 g hvedemel
70 g majsstivelse
1/4 tsk salt
1/4 tsk peber
2 tsk bagepulver
½ dl øl
ca. 1½ dl iskoldt vand
Tilbehør
700 g kartofler, pr. 2 personer – skåret i både/tykke pomfritter
3 spsk olivenolie
Salt
Vegansk remo (du kan finde min version i Vegansk for alle – eller en anden version på nettet.
Jeg regner med snart at lægge min version op herpå bloggen)
Solsikkeolie – til stegning
Start med at lave kartoflerne. Tænd ovnen på 230 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir.
Kom kartoflerne i en gryde og dæk dem med vand. Giv kartoflerne et opkog og lad dem koge i 10 minutter.
Lav tofuen imens kartoflerne koger. Rør tofu, noritang og salt sammen i en skål.
Når det er blandet godt sammen, røres vand og mel i.
Form tofu-dejen til nogle let-aflange deller, som er omkring 2 cm høje. Sørg for at presse tofu-dejen godt sammen, når dellerne formes.
Stil til side.
Når kartoflerne har kogt færdig, rystes de godt og grundigt i gryden. Ved at ryste kartoflerne frigiver du stivelsen, og kartoflerne får et dejligt bid og rustikt udseende.
Hæld olivenolien over kartoflerne, hæld dem på bagepladen og drys salt på.
Bag midt i ovnen i 15 minutter. Vend kartoflerne og bag videre i 20-25 minutter. Kartoflerne skal være sprøde og gyldne.
Lav tofu-dellerne færdigt, imens kartoflerne er i ovnen. Pisk hvedemel, majsstivelse, salt, peber og bagepulver sammen i en skål.
Pisk øl og derefter vandet i – start med at piske 1 dl af vandet i.
Dejen skal være let at piske, og minde lidt om en lidt tykkere pandekagedej. Hvis dejen er for tung, piskes den resterende halve dl vand i.
Varm en stor pande op med et lag olie på omkring 3 cm. Kom tofu-dellerne i dejen én ad gangen.
Når olien er klar (test ved at komme lidt af dejen i olien, hvis dejen bobler op med det samme, er olien varm nok), skrues der lidt ned for varmen.
Steg 3-4 tofu-deller ad gangen til de er gyldne og sprøde på begge sider – det tager omkring 3 minutter på hver side, men hold øje!
Server! Når alle tofu-deller er stegt, og kartoflerne er bagt, så er det bare om at smække det sammen.
Du kan vælge at gøre ligesom mig og servere Tof & Chips i bagepapir ovenpå en tallerken (medmindre du ikke har noget imod snask udover det hele, eller du bare er bedre til at spise pænt end mig).
Server remoulade til – hvis du er heldig og smart, så hæld lidt malt vinegar/eddike ovenpå chips’ene.
Rigtig god fornøjelse!
Pssst… For at gøre det lettere for dig selv, kan du jo bare købe nogle frosne kartoffelbåde eller pomfritter 🙂

