Livsstil,  Opskrifter,  Sundhed,  Sødt

Rabarberkage m. ingefær | Kostvejledning

Så har jeg gjort det!

Jeg er nu hoppet med begge ben ud i eventyret som selvstændig. Jeg har besluttet mig for at udleve min drøm om at være kost- og livsstilsvejleder via min virksomhed: Plantevejen.

Da jeg tilbage i 2013 valgte at studere professionsbacheloren Ernæring og Sundhed, var mit mål fra start, at jeg gerne ville bruge uddannelsen til at hjælpe, guide og give kvinder og mænd værktøjer til at skabe et liv i balance.

Sundhed handler ikke kun om, hvad du spiser – det handler også om, hvordan du spiser det, og hvilke følelser der er involveret. Derudover handler sundhed også om dit mentale velvære, og hvordan du har det med dig selv. Kroppen er ikke en adskilt “ting” fra dig, men derimod en del af dig; og når du lærer at lytte til og mærke efter i din krop, vil du lære, hvad det egentlig er, du har brug for.

Det er, hvad jeg gerne vil hjælpe dig med.

Det er min mission med Plantevejen!


Jeg vil selvfølgelig skrive mere om, hvad jeg tilbyder både her og på Plantevejens kommende hjemmeside. Men jeg kan allerede nu løfte sløret for, hvad jeg kan tilbyde:

Kostvejledning. Vi vil fokusere på, hvad du spiser, hvordan du spiser det og dine følelser og tanker. Vi tager udgangspunkt i dig, dine behov og mål.

Depression & angst. Jeg har selv lidt af begge i 10+ år. Jeg ved, hvor svært, uoverskueligt og umuligt det kan være at lave mad, sørge for at pleje ens mentale velvære, få en god nok søvn og være i din krop. Hvis du har angst og/eller depression, vil vi sammen finde ud af, hvordan kost og livsstil bedst kan hjælpe dig, og hvad der eventuelt trigger og kan hjælpe på din angst/depression.

Fertilitet. Du kan gøre utroligt meget for dig selv og din sundhed, og det gælder også i forhold til fertilitet. Flere og flere par oplever, at drømmen og ønsket om at blive gravid, er meget hårdere end forventet – når I endelig gerne vil, kan det vise sig at være en længere rejse. Men det er muligt. Kost og livsstil spiller en afgørende rolle for at øge chancen for graviditet, samt at gøre både kvinden og mandens kroppe klar til det. Du/I kan kontakte mig både hvis det handler om forberedelse til graviditet, eller hvis I har fertilitetsproblemer.

Jeg hjælper både som par-vejledning og individuel vejledning til kvinden og manden.

Graviditet. Hvis du er blevet gravid, kan jeg hjælpe dig i forhold til at sammensætte den bedste kost for at sikre de bedste betingelser for både dig og din kommende baby/babyer. Jeg har specialiseret mig i vegansk/vegetarisk graviditet – hvis du ikke er veganer/vegetar, hjælper jeg selvfølgelig også, da det vigtigste er, at du oplever din graviditet så positiv og sundhedsskabende som muligt.

Coaching: Det veganske liv. Det at blive veganer er en livsstilsændring og en livsomvæltning. Der er mange veganere, som oplever, at de tvivler på, om de ved nok, gør det godt nok, og om de overhovedet kan. Mange veganere møder også spørgsmål og/eller kritik, og det kan være rigtig hårdt.

Hvis du har brug for sparring i forhold til, hvordan du skal tackle sociale sammenkomster, højtider, spørgsmål, selv-tvivl eller noget helt fjerde i forhold til dit liv som veganer eller dine overvejelser om at blive veganer, så kan jeg hjælpe dig med at hvile mere i dig selv, din veganisme og din beslutning.


Hvis du er interesseret eller gerne vil vide mere, så skriv til mig via kontaktformularen under “Om mig og kontakt” eller min mail: plantevejen[@]gmail.com

Hvis du kopierer mail-adressen direkte herfra for at skrive til mig, så husk at fjerne paranteserne omkring @.

I denne uge arbejder jeg hektisk med at få det hele på plads – især i forhold til hjemmesiden til Plantevejen og finde et sted, hvor jeg kan have samtaler. Men jeg regner med at have styr på de ting her i denne uge.


Nå, men kan det blive mere sommer end rabarber?

Æh… jo, det kan det jo så godt – for jordbær, ærter, vandmelon og majs er jo også en del af sommerens essens (især jordbærtærte, mmmmm…). Men hvis vi nu lige glemmer resten af sommerens skønne råvarer, så er rabarber helt klart sommer i en mundfuld! Det er som om, at jeg ved, at vejret endelig er godt, når jeg spiser eller drikker noget med rabarber.

Men i dag handler det om rabarber! Og hvad er bedre end rabarber i kage? Rabarber er perfekt i kager og tærter (og som saft), fordi syrligheden komplimenterer sukkeret så fint. Og hvis jeg skal være lidt fræk, så synes jeg, at den her kage er den bedste rabarberkage. Normalt bliver rabarberkage lidt klæg i det på grund af al saften, men denne kage har undgået Rabarber-forbandelsen! Den her rabarberkage er derimod saftig, og jeg tror, det skyldes, at rabarberne bliver “drysset” ovenpå selve kagedejen.

Men ved du hvad? Jeg synes, du selv skal prøve den af. Den er jo helt perfekt som en pre-weekend kage, eller som en rigtig fredagskage. Og så har den smag af ingefær og med et sprødt sukkerlåg. Mmmm…


Rabarberkage m. ingefær

2½ dl plantemælk

½ dl neutral olie

150 g sukker + 2 spsk til topping

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

½-1 tsk stødt ingefær

150 g hvedemel

2 tsk bagepulver

250 g rabarber – 1 cm tern


Tænd ovnen på 180 grader
. Beklæd en firkantet bageform (30×20 cm) med bagepapir.


Pisk plantemælk, olie og sukker sammen i en skål
. Når sukkeret er pisket ud i mælken, piskes vaniljesukker, salt og ingefær i.

Rør hvedemel og bagepulver i.

Hæld dejen i bageformen. Fordel rabarberstykkerne ovenpå og drys de to spiseskeer sukker ovenpå.


Bag midt i ovnen i ca. 35 minutter
. Kagen skal være let-gylden og en kniv skal komme klar ud af kagen – rabarberen vil hænge fast i kniven, så pas på med at forveksle fugtig rabarber med ubagt dej, hvis du altså gerne vil undgå en overbagt kage 😉

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.