Livsstil

Naturens skatkammer

Jeg elsker naturen!

Det kan ikke siges på andre måder. Jeg elsker simpelthen naturen, og jeg elsker at være i naturen.

Noget af det bedste jeg ved er at være i skoven, på stranden, på engen, sejle på havet og alle mulige andre steder, hvor der er mere natur, end der er mennesker.

Er du klar til rigtig mange billeder?

(og selvfølgelig også nogle skrevne ord fra mig)

 plukke-tur-3

Nogle af de mest søde og saftige mirabelle blommer!

Der var enormt mange mirabeller (både røde/lilla og gule), hvor vi havde parkeret. Så inden vi overhovedet stod ud af bilen, havde vi mulighed for at fylde flere poser med blommer. Det gjorde vi nu ikke… jeg er meget opmærksom på, når jeg er ude og samle fra naturen, at der både skal være til andre og til dyrene. Så vi fik samlet omkring 2 kg mirabelle blommer – helt perfekt!

 

plukke-tur-11

plukke-tur-16

plukke-tur-32

Brombær!!

Hvis du er opmærksom eller bare direkte heldig, så vil du kunne se utrolig mange brombær- og hindbærbuske rundt omkring i naturen.

Vi kom forbi et kæmpe brombærkrat, som strakte sig 30 meter. Derudover var vi så heldige, at fuglene ikke var gået i gang med at spise bærrene, så der var en masse lækre brombær på.

Vores hænder blev hurtigt fyldt, og posen blev langsomt tungere og tungere.

Vi endte på den første tur med at tage 2 kg brombær med hjem – vi har været ude og plukke flere gange bagefter, og vi har derfor en masse hjemmelavet brombær syltetøj og frosne brombær derhjemme.

 

plukke-tur-23

Jeg har besluttet mig for, at jeg til næste år vil lave noget med brændenælder.

Af en eller anden grund har jeg aldrig fået lavet noget med brændenælder. Men 2017 vil simpelthen blive brændenælde-året, hvor jeg vil lave brændenældebrød, brændenældepandekager og en masse andet med brændenælder.

 

plukke-tur-31

plukke-tur-56

plukke-tur-63

Havtorn!

Som du kan se på farven, så er havtornene ikke helt modne… vi smagte på dem, og de smagte skønt af passionsfrugt. Men de var ikke bløde og lækre, som modne havtorn er.

Der gik omkring 2-3 uger før, vi kunne plukke de første modne havtorn… havtornene ligger stadigvæk i fryseren, men jeg har tænkt mig at lave en lækker omgang havtorn-sirup!


.
plukke-tur-69

plukke-tur-86

plukke-tur-92

plukke-tur-177

plukke-tur-179

plukke-tur-183

Kan du gætte, hvad den grønne, runde “tingest” er?

Det er en pære!!

For første gang i mit liv har jeg set en vild pære. Hvilket minder mig om, at den nok er moden nu… så jeg skal vist snart på skov-/plukketur igen 😉


Er naturen ikke bare fantastisk?

Slå et smut forbi på søndag, for så får du nemlig en rigtig lækker opskrift på brombær muffins!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.