image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Brombær muffins

Så er de lovede brombær muffins her endeligt!

Jeg har næsten levet af de her brombær muffins og bagte kastanjer det sidste stykke tid. Både fordi begge dele er så lækkert, men også fordi det stråler og smager af efterår og indendørshygge.

Så er du også klar til næsten at leve af de her smækre muffins (og eventuelt kastanjer?) det næste stykke tid?

Du har i hvert fald muligheden nu – bare følg opskriften.


Brombær muffins

2 dl plantemælk

1 dl neutral olie

175 g sukker

2 tsk vaniljesukker

1 tsk kanel

½ tsk salt

50 g groft mel

175 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk natron

150 g brombær – hele/hakkede

brombaer-muffins-2


Varm ovnen til 175 grader.

Vend brombærrene i lidt mel.


Pisk plantemælk, olie, sukker, vaniljesukker, kanel og salt sammen i en skål, indtil sukkeret er nogenlunde opløst.

Pisk det grove mel i.

Rør derefter hvedemel, bagepulver og natron i.

Vend brombærrene i.

Alt efter hvor meget bid kagen skal have, så kan du lade brombærrene være hele eller hak dem.


Kom kagedejen i nogle muffinsforme.

Hvor mange muffins du får ud af dejen afhænger af, hvor store dine muffinsforme er. Mine er for eksempel virkelig store (a’la 1 stort kagestykke i hver form), så jeg får omkring 8 muffins ud af dejen.

Bag muffins’ene i midten af ovnen i ca. 20 minutter – eller indtil du kan stikke en kniv eller en anden spids genstand i dejen, og der ikke sidder dej fast på kniven.

Så har du lækre og saftige brombærmuffins til en dejlig eller lidt trist efterårsdag!


Pssst…
Du kan sagtens bage dejen som en kage. Så skal den blot have 35-40 minutter i stedet.

Pssst… Jeg har tilføjet 1 tsk kanel til opskriften. Så får muffins’ene lidt mere varme og fylde!

brombaer-muffins-1

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *