image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Tilbehør, Varm mad

Bagte kastanjer

Som jeg skrev i mit sidste indlæg efter, jeg havde været på en skøn skovtur, så var vi så heldige at finde en masse spisekastanjer.

Derfor har vi nærmest levet af kastanjer de sidste par dage… eller vi har i hvert fald fået kastanjer som både snacks og til aftensmad. Fantastisk!

farum-vaerlose-26

Faktisk er kastanjer noget af det, der for mig er ensbetydende med efteråret. Jeg kan huske, da jeg var lille, og min mor afslørede, at aftensmaden skulle være bagte kastanjer – jeg var lykkelig!

Jeg elskede (og elsker stadigvæk) at pille skallen og hinden af kastanjerne og komme ind til den søde, men nøddeagtige kastanje. Det er især, når kastanjen er perfekt bagt, at det hele går op i en højere enhed – for så knækker skallen og hinden af med det sammen, og du sidder med en dejlig, mør kastanje i hånden… som kort tid efter kommer i munden.


Hvis du ikke er lige så heldig som mig og ud af det blå finder kastanjer i den skov, du går i, så tag det helt roligt. Kastanjer er tit lette at finde hos grønthandleren, hvor du ofte i starten af sæsonen kan finde 1/4 kg til 25 kr. Jo længere frem vi kommer i sæsonen, jo billigere bliver det selvfølgelig.

Så tag ud i skoven og kig efter spisekastanjer – eller tag forbi din lokale grønthandler og se, om han mon ikke har fået nogle hjem.


Bagte kastanjer

½-1 kg kastanjer

lidt neutral olie

200 g groft salt


Varm ovnen til 225 grader.


Tør kastanjerne af med en karklud, så der ikke er noget jord på.

Skær et kryds i kastanjerne og læg kastanjerne på en bageplade med bagepapir.

 Pensl kastanjerne med olien.

Hæld saltet over og ryk kastanjerne tæt på hinanden.

farum-vaerlose-27
Inden bunken af salt kommer ovenpå


Bag kastanjerne i midten af ovnen i 30 minutter.

Så har du kastanjer som en snack eller som tilbehør til aftensmaden.

Mmmmmm…

kastanjer-2

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *