Livsstil

Skovtur: Plukke hindbær

I sidste uge var jeg, min kæreste, hans bror og familiehunden ude og plukke hindbær. Det startede egentlige bare med, at vi bare ville gå en tur i skoven. Og jeg elsker at gå ture i naturen… det er så beroligende, imens det samtidig giver mig et fantastisk skud energi.

Jeg tror, vi nogle gange glemmer, hvor stor en indflydelse naturen har på os. Mange af os, inklusiv mig selv, kommer ikke nok i ud i naturen – især hvis vi bor inde/tæt ved byen og i lejlighed.

Men hver gang jeg så endelig kommer ud i naturen, om det er i skoven, på en eng eller på stranden, så genopdager jeg ikke blot, hvor meget energi, overskud og ro, jeg får af det; men jeg genopdager også, hvor fantastisk den danske natur er. Vi har selvfølgelig ikke kæmpe skove, men vi har skove, der både er vilde (så vilde de nu engang får lov til at være) og fyldt med spiselige, lækre sager.

Min kæreste og jeg har de sidste par år lavet en oversigt over, hvor vi kan plukke alt fra vilde hindbær, skovjordbær, hyldeblomst og  meget, meget mere… vi har endda fundet en vild stikkelsbærbusk.

Så hvert år fra omkring maj/juni helt til oktober måned tager vi regelmæssigt ud og plukker lidt bær og andet godt, imens vi nyder naturen.


Men tilbage til hvor jeg kom fra: sidste uge.

Da vi parkerede bilen, kom min kæreste (heldigvis) i tanke om, at det da er hindbær-tid. Så han fandt straks en pose i bilen, som vi kunne komme de mulige hindbær i.

Vejret har ikke været så godt, så vi var ikke helt sikre på, om der overhovedet ville være andet end 1 håndfuld hindbær at plukke. Hvor tog vi bare fejl! Vi endte faktisk med 1½ kg hindbær – og det var uden at plukke buskene fuldstændigt (for det skal man selvfølgelig ikke gøre, når man plukker!), imens der stadigvæk var buske fyldt med umodne hindbær.

Jeg vil bare lade billederne tale for sig selv… og så vil jeg afsløre, at jeg snart kommer med en opskrift på hindbær: en dejlig sød, kølig og læskende opskrift 😉

Den søde familiehund: Ziva

Jeg har en forkærlighed for “skravlede” træer, der står helt for sig selv

Den håndfuld hindbær, som jeg troede, vi ville ende med. Er de ikke bare smukke?
   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.