image featured

Ditte

Categories Højtider, Opskrifter, Personligt, Sødt

Fødselsdag & Fødselsdagskage

I weekenden holdt jeg min 27-års fødselsdag – både lørdag og søndag 😉

Og det var en skøn fødselsdag! Eller rettere sagt: to skønne fødselsdage.

Om lørdagen havde jeg inviteret min søster, hendes kæreste, min mor, hendes kæreste og min kærestes forældre og søskende.

Vi holdt min fødselsdag hos min kærestes forældre, hvor jeg havde sørget for frisk frugt og grønt, dip og selvfølgelig fødselsdagskage. Og min svigermor var så sød at sørge for både the og kaffe. Heldigvis var vejrguderne med os, så vi kunne nyde hinandens selskab udenfor helt til kl.23!

Hindbærsnitterne lavede jeg helt specielt til min kærestes bror, fordi han ikke kan lide lagkagen *gisp!*. De blev også delt med både min søster, hendes kæreste og min mor. Og hindbærmarmeladen blev selvfølgelig lavet af de hindbær, vi havde plukket på vores hindbær-jagt. Hindbærsnitterne er fra min kogebog: Vegansk for alle

 

Der blev både spillet kongespil og petanque, og senere blev der tændt bål. Imens vi ventede på, at bålet skulle blive til gløder, så vi kunne nyde snobrød, spiste vi dejlig grillmad.

Det var en fantastisk dag og aften, hvor vi slappede af, snakkede, grinede og tog det heeeelt stille og rolig – præcis som jeg kan lide det.


Om søndagen, som var min rigtige fødselsdag, var det bare mig og min kæreste, som nød hinandens selskab, imens det styrtede ned udenfor.

Vi slappede bare af, for vi havde begge to kun fået omkring 5 timers søvn – hvilket også betød, at jeg tog mig en morfar tidligt på eftermiddagen 😉

Da jeg endelig vågnede op, med regnen der hamrede på ruden, besluttede vi os for, at nu skulle vi ud og have sushi. For kort tid åbnede et virkelig lækkert sushi-sted, hvor vi bor – som jeg om ikke så længe vil lave en anmeldelse af… men jeg kan allerede nu afsløre, at det er den bedste sushi, jeg nogensinde har fået!

Min kærestes bror kørte os derhen, men inden da købte vi en kæmpe pose slik. Og så stod aftenen ellers på ekstremt meget sushi, slik og film. Aaahhh… Det var en skøn weekend at blive 27 år.


Og selvfølgelig skal I også have opskriften på den lagkage, jeg lavede. Faktisk lavede jeg den også sidste år, da vi fejrede min fødselsdag ude i det fri. I år spurgte både min mor, søster og kæreste, om jeg ikke godt ville lave den her lagkage igen… og hvem er jeg, som går imod folkets ønsker? 😉

Det er også, hvis jeg skal være så fræk, en super lækker lagkage! Det sjove ved den er, at på trods af, at den har chokolade i cremen, så smager den mere henad karamel! Jeg mistænker den veganske cream cheese for at lave dette skønne trick – og jeg klager slet ikke!

Mums!

Normalt plejer jeg at servere min traditionelle jordbærtærte, som har fulgt mig i rigtig, rigtig mange år og på næsten hver eneste fødselsdag, siden jeg blev omkring 10 år! Men jeg laver da bare den jordbærtærte som en forsinket fødselsdagstærte til mig selv, inden juli siger farvel.


Fødselsdagskage m. brombær, 12-14 personer

Kage

3.75 dl neutral sojamælk

2 tsk æblecidereddike

1.2 dl solsikkeolie

225 g sukker

2 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

210 g hvedemel

3 tsk majsstivelse

1½ tsk bagepulver

1 tsk natron

Fyld

2½ dl neutral sojamælk

30 g majsstivelse

75 g mørk chokolade

1 spsk sukker

lidt salt

200 g vegansk cream cheese

70 g flormelis

2½ dl sojapiskefløde

200 g oreos – knust

½ kg brombær


Varm ovnen til 175 grader.


Start med at lave fyldet. Pisk ½ dl sojamælk sammen med majsstivelsen i en lille skål, stil til side.

Varm det resterende sojamælk, mørk chokolade, sukker og salt op i en lille gryde. Giv det et opkog, når det begynder at simre, piskes sojamælk-majsstivelse blandingen i. Pisk det indtil det begynder at tykne, og det minder om budding. Kom i en skål og lad det køle helt af.


Gå i gang med kagen.

Pisk sojamælk og æblecidereddike sammen. Pisk derefter solsikkeolie, sukker, vaniljesukker og salt i.

Rør derefter hvedemel, majsstivelse, bagepulver og natron i.

Beklæd en springform (25 cm i diameter) med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen midt i ovnen i ca. 35 minutter, eller til en kniv kommer ren ud af kagen.

Lad kagen køle helt af.


Når “buddingen” og kagen er kølet helt af, laves resten af kagen. Skær kagen over i to, så du har to lag.

Pisk sojapiskefløden til flødeskum i en mindre skål og stil til side.

Pisk “buddingen” sammen med cream cheese og flormelis. Pisk indtil det er helt cremet og pisk derefter flødeskummet i.

Fordel halvdelen af cream cheese-cremen ovenpå det nederste kage. Fordel derefter de knuste oreos og derefter halvdelen af brombærrene.

Læg det andet lag af kagen ovenpå og fordel det resterende cream cheese-creme ovenpå og derefter de resterende brombær.

Du kan lade kagen stå på køl i et par timer inden servering eller servere med det samme.


Pssst…
Du kan sagtens lave kagen og “buddingen” dagen før. Så skal der ikke laves så meget på selve dagen, når kagen skal serveres 🙂

en.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *