Livsstil,  Personligt

Vegansk livsstilsmagasin: VEGANSK

Jeg har i lang tid tænkt, at det ville være fedt med et dansk vegansk livsstilsmagasin. Og jeg ventede i lang tid på, at der skulle dukke et op. Der er jo efterhånden en del masse veganske magasiner på engelsk, men selv om de giver en masse, så afspejlet de jo ikke den danske veganer. På trods af at vi er totalt internationale i dag, så er der stadigvæk forskelligheder. Men der dukkede aldrig et dansk vegansk livsstilsmagasin op.

Vi har jo heldigvis Dansk Vegetarisk Forenings blad, som jeg elsker at læse i! Men jeg kan også godt lide, når magasiner er lidt “vilde” i det; når de afspejler personen bag artiklen/opskriften uden at være blevet ændret. Når man kan og må udtrykke sig, som man vil, og hvad man vil. Det skal ikke altid være korrekt eller pænt, for sådan er livet ikke. Der må godt være galde.

Jeg er en af dem, som har været rigtig heldig i forhold til, hvordan min familie og venner har reageret på mit valg at blive og være veganer. Hvad det kan skyldes, vil jeg faktisk skrive om på et tidspunkt. Men sagen er, at andre er ikke lige så heldige. Og både det gode og det dårlige skal der være plads til uden frygten for, at man træder nogle over tæerne. Der skal være plads til alle.

Nå, tilbage til magasinet. Der dukkede aldrig sådan et magasin op. Så for nogle måneder siden tænkte jeg en dag, at måske kunne jeg lave det her magasin?

Kun måske… i hvert fald til at starte med. Jo mere jeg tænkte over det, jo mere tænkte jeg: “Hvad har jeg egentlig at tabe?” Ikke en disse.

Så i sommers lavede jeg et opslag på facebook, om der var nogle søde veganere, som gerne ville dele en opskrift eller artikel. Og det var der i hvert fald! Alle er selvfølgelig med i denne første udgave af VEGANSK. Det var via dette opslag, at Mad med Medfølelse tog kontakt med mig, om jeg kunne være interesseret i et samarbejde omkring magasinet.

Og selvfølgelig var jeg da interesseret i et samarbejde! Men det er sådan, at jeg ikke arbejder for Mad med Medfølelse i forhold til magasinet. Det er mit kvartale hyggeprojekt, som på grund af Mad med Medfølelses interesse får et kæmpe mulighed! Jeg sørger for at sætte magasinet op og gøre artikler/opskrifter mere forståelige (vi alle sammen har en 3-årig i os, der ikke altid kan finde ud af at formulere sig eller skrive ordentligt), og Mad med Medfølelse sørger så for at få magasinet ud til en masse mennesker. Men udover det så er det min idé om, at alt er tilladt (indenfor veganismens kriterier) i magasinet, der er gældende og ikke Mad med Medfølelses “agenda”. Og det, synes jeg, er så fedt! Fedt at Mad med Medfølelse er med på det, og at min idé får muligheden for at blomstre.

Jeg er en af de personer, der kan blive ved med at takke dem, som har hjulpet mig. Jeg tror, det er femte gang, jeg takker Mad med Medfølelse, men hvem har noget imod et oprigtigt tak? Så tak!

Sneak-peak: magasinets forside!


Hvad er det så for et magasin?

Det er et levende magasin. Det er det ord, jeg vil bruge til at beskrive – hvis jeg kun skulle bruge et ord.

Men det skal jeg heldigvis ikke 😉 Så her er, hvad jeg mener, når jeg skriver levende:

Man ved aldrig helt, hvad man kan forvente med bladet – for det vil forandre sig fra gang til gang.

Det handler altid om veganisme – på den ene eller anden måde.

Det er et magasin, som stiler efter at komme rundt omkring i hele den danske veganers liv og livsstil.

Det er et magasin, hvor der er plads til etik/filosofi, kosmetik, opskrifter, succes-historier, gode/dårlige oplevelser, restaurantanmeldelser, boganmeldelser, diy, familie, graviditet, drømme, galde, eller noget helt, helt andet.

Der er frit slag. Her bliver der ikke censoreret, og der er ikke en agenda, som skal opretholdes.

Det er et magasin til, for og af veganere.

Det er gratis, for alle skal have mulighed for at læse det.

Det er et magasin lavet med din hjælp!


VEGANSK

Her er  1. udgave af det første danske veganske livsstilsmagasin: VEGANSK!

Du vil altid kunne finde den nyeste udgave af VEGANSK her på min hjemmeside – den nyeste og de gamle udgaver vil du kunne finde hos Mad med Medfølelse. Planen er, at det bliver udgivet en gang i kvartalet.

Jeg håber virkelig, at det her magasin vil fortsætte lang tid endnu – men for at det kan lade sig gøre, så har jeg og Mad med Medfølelse brug for dig. Læs mere om hvem du skal kontakte (det er mig, men med en anden mail end den, der er tilknyttet min kontaktside).

Og billedet af græskar risottoen, som kommer fra min nye kogebog Vegansk til højtider og fest? Den er selvfølgelig med i magasinet sammen med min absolut yndlings-juledrik, som er fra samme kogebog 🙂

Og så er det ellers tilbage til den typiske Vegansk for Alle med opskrifter og mine mærkværdige sætninger. Jeg fortsætter selvfølgelig også med “Bog-serien”, hvor jeg laver mad fra skønlitterære bøger; jeg går snart i gang med (læs: til januar) serien: The Great British Bake Off; jeg har en masse idéer; men her i november er det tid til efterårsmad! Måske kommer den efterårsmad også fra bøger. Who knows? 😉

   Send article as PDF   

8 kommentarer

 • Lise-Lotte

  Det er et spændende livstilsmagasin og så er det vegansk.Hvor kan man købe det hende?Jeg vil være interesseret i det.Det er en virkelig god blog du har.Nej jeg fejre ikke halloween.Det er nogen sjove pizzaer du har lavet.Jeg er lakto vegetar.Det er for besværligt at være veganer selvom jeg ikke har noget i mod veganere.Jeg har overvejet at købe din kogebog vegansk for alle.Jeg har allerede Mia Sommers vegansk velvære.Der er nogle gode opskrifter i som jeg kan lave lidt om på hvis jeg har lyst.Din kogebog virke meget tiltalene.mange hilsner Lise-Lotte

  • Ditte

   Hej Lise-Lotte
   Mange tak! Det er et gratis pdf-magasin, så det kan ikke købes nogle steder – men du kan jo downloade det og evt printe det, hvis du har lyst. Hvis jeg skulle til at printe det, ville det gå imod min idé om selve magasinet 🙂
   Jeg er da glad for, at du er interesseret i min kogebog.

   Hilsen Ditte

 • Deborah

  Jeg havde faktisk linket til dit livstilsmagasin i min sidebar, men nu kan jeg slet ikke finde det? Blev ideen helt opgivet igen?? Det er trist, for det var nemlig en supergod ide. Trist, hvis du har opgivet det. Men jeg må sige, Mad med medfølelse’s hjemmeside bestemt heller ikke giver den store inspiration ved sin kedelige forside. Det gjorde dit magasin. Håber du får mod på det igen. I mellemtiden vil jeg kigge mig omkring herind og du er selvfølgelig også velkommen hos mig.

  • Ditte

   Hej Deborah
   Jeg står ikke længere for magasinet (nu er det udelukkende MmM), da jeg både skulle flytte og skrive en kogebog. Det blev for meget arbejde også at skulle finde nok frivillige, der gerne ville skrive en artikel til magasinet – desværre.
   Jeg er glad for, at du godt kunne lide det. Det er dejligt at læse, at det havde noget værdi 🙂
   Jeg slår et smut forbi din side 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.