image featured

Ditte

Categories Morgenmad, Opskrifter, Sødt, Tilbehør

Blommesyltetøj m. ingefær

Okay… jeg ved godt, at det er ved at være et godt stykke tid siden, at blommer var i sæson. Men når ens køleskab kan sørge for at holdbarheden på frugt og grønt er uhyggelig lang(!), så laver man nogle gange lækkerier, der er lidt udenfor sæson. På den anden side kan du stadigvæk købe blommer, så… du ved, hvis du har lyst til blommesyltetøj, der er en af de bedste syltetøjer indenfor syltetøjsverden, så skal du i gang med gryden!

Og prøv lige at se bakken, som brød og syltetøj er serveret på! Er det ikke yndigt??

Min kæreste og jeg købte det i går, da vi var til Loppe-/Kræmmermarked i Bella Center. Vi fik også købt nogle andre fine sager. Min kæreste fik som altid et par masker med hjem (han er seriøst besat af dem), vi fik det fineste bladformede fad, og jeg fik den dejligste kobber tekedel, som jeg ikke kan vente med at lave te i!


Blommesyltetøj m. ingefær

600 g blommer – udstenet, i både

30 g ingefær

350 g sukker

½ dl vand

Skræl ingefæren og hak den i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en gryde, giv et opkog og lad det simre uden låg i ca. 20 minutter. Lad syltetøjet køle helt af, kom i et rengjort/skoldet sylteglas (evt rystet med lidt atamon, hvis du/I ikke spiser syltetøj specielt hurtigt).

Nyd dine (gen)opdagede husmor- eller husfar evner, hvor du styrer køkkenet med kyndig hånd. Du må godt være stolt af din syltetøj – det var jeg, første gang jeg lavede syltetøj 😉

en.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *