image featured

Ditte

Categories Højtider, Opskrifter, Sødt

Vegansk Påske: Kokosmuffins m. appelsinskal & chokolade

Uha! To indlæg, to dage i træk. Der er vist noget helt galt… eller også så er jeg i gang med at køre mig selv i madgraven, og når al det påskehygge her på bloggen er overstået, forsvinder jeg?! Ej, forhåbentlig ender det ikke så grelt.

Når vi kommer lidt tættere på påske, begynder jeg nok at skrive om selve påsken, dens og mine egne traditioner og alt det der. Men indtil da, så kan du nyde dette meget korte og kontante indlæg – hvis du bedst kan lide, når bloggere går lige til sagen. For i dag handler det om kokosmuffins med appelsinskal og chokolade, hvoraf nogle af dem har fået lidt ekstra pynt i form af kokosflødeskum og appelsinbåde ovenpå toppen – det kan du læse mere om i nede i Pssst…

De her kokosmuffins er perfekte til, når du har lyst til lidt chokolade, lidt sødme, lidt bittert, noget luftigt, noget fugtigt og selvfølgelig kokos! Jeg lavede dem i weekenden, og ja… de var for gode til, at jeg ville beholde dem for mig selv.

De er lavet på under 30 minutter, og det er fra, du går i gang, til de er ude af ovnen. Sådan skal det være med søde sager, når man har *akut* brug sådanne nogle sager. Og ja, de er selvfølgelig fantastiske til påskebordet, hvis du gerne vil prøve noget nyt 🙂


Kokosmuffins m. appelsinskal & chokolade, 6 store muffins

1½ dl kokosmælk (fuldfed)

1 dl plantemælk (jeg brugte soja)

½ dl solsikkeolie

125 g sukker

50 g kokosmel

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

Skal fra 1 appelsin

140 g hvedemel

1 1/4 tsk bagepulver

50 g mørk chokolade – hakket


Tænd ovnen på 180 grader
. Gør en bageplade med 6 muffinsforme klar (se Pssst… hvis du vil lave en kage)


Pisk kokosmælk, plantemælk, solsikkeolie og sukker sammen
. Når sukkeret er pisket ud, piskes kokosmel, vaniljesukker, salt og appelsinskal i.

Rør derefter hvedemel og bagepulver i. Når melet er rørt ud, røres chokoladen i.

Fordel dejen i de 6 muffinsforme. Bag midt i ovnen i omkring 22 minutter – muffinsene skal være let gyldne. Hvis du bruger en kniv til at teste, skal den komme ud uden dej på, men den må godt se lidt fedtet ud.

Lad muffinsene køle af og nyd dem.


Pssst…
Hvis du hellere vil lave en kage, skal du bage med en firkantet bageform (25×30 cm). Kagen skal bage i omkring 35 minutter.

Pssst… Du kan, som du kan se på billedet, komme noget kokosflødeskum ovenpå sammen med et par skiver appelsinbåde, hvis muffinsene skal være lidt fine 😉 Men de er altså super, som de er.

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.