Drikkelse,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Påske: Lemonade m. lavendel

Kan en lemonade være drømmende?

Ja, hvis du kommer lavendel i, så har du en drømme-agtig, drømmende og helt vidunderlig lemonade! Det er lemonade med sin helt egen æstetik.

Kirsebærtræer i blomst.

Blide bølgeskvulp.

Sart lyserød.

Vilde blomster.

Amethyst sten.

Jane Austen.

Det er sart, det er drømmende, det er forførende.

Og med en lavendel lemonade kastet oveni det hele, er det forfriskende og dejligt syrligt!

Lavendelen giver ikke en blomstret smag, og den giver heller ikke en sæbet smag. Lemonaden får blot en skøn, mild smag af lavendel, når det dufter allerbedst.

Kæresten siger, at det er stærkt afhængighedsskabende, og at jeg burde lave det kommercielt – jeg er dog bange for, at jeg ikke ville kunne følge med efterspørgslen 😉


Jeg håber, at du, kære læser, har det godt i øjeblikket! Jeg ved, at der er mange, som har det hårdt i denne periode. Hvis du har brug for at skrive, så send endeligt en privatbesked til mig (via kontakt). Jeg ved, hvordan det er at være isoleret, og når det hele ser mørkt og trist ud…

Heldigvis har jeg det selv rigtig godt. Jeg trives hernede på mit lille landsted, og vores vuffere trives. Vi er i gang med at anlægge vores skovlandbrug, og indtil videre har vi fået plantet (min elskede) Ingrid Marie æbletræ, mirabelle blommetræ, kirsebærtræ og 6 hindbærbuske (3 forskellige sorter). Vi skal have købt nogle flere frugttræer og buske.

Derudover har vi fundet vilde ramsløg i vores mini-skov, så dem glæder jeg mig meget til at lave noget med… måske bliver det i aften, hvor jeg skal lave pasta med asparges – kunne det ikke være ret godt med ramsløg til det?

Og så er jeg så utroligt heldig, at der både ligger en kæmpe skov og strand tæt på, så der kører jeg hver dag hen for at gå tur med hvalpene.


Lemonade m. lavendel, ca. 1½ liter

Lavendel-sirup

200 g sukker

5 dl vand

2 spsk tørret lavendel (med top)

Lemonade-base

1 liter vand

ca. 1½ dl citronsaft


Start med at lave siruppen
. Giv sukker og vand et opkog i en lille gryde (1 liter). Når det simrer og sukkeret er opløst, slukkes for varmen, og lavendelen røres i.

Lad siruppen stå og trække i 2 timer.


Lav lemonaden
.
Når siruppen har trukket, sies lavendelen fra. Rør vand, citronsaft og sirup sammen og stil på køl indtil lemonaden skal serveres – gerne et par timer.

Nyd lemonaden iskold – gerne med isterninger i!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.