Drikkelse,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Påske: Varm kakao m. hasselnøddesirup

Varm kakao ~ varm chokolade er måske ikke lige det første, du forbinder med påske?

Well, du er ikke den eneste, men… jeg lovede dig nogle opskrifter her op til påske, og på det sidste har min krop simpelthen forlangt og krævet, at jeg fodrer den med varm kakao (som i virkeligheden er varm chokolade).

Så her er den version, som jeg i et godt stykke tid har lavet herhjemme – og som er markant mere drikkevenlig end den anden version, der er her på bloggen 😉

Faktisk er denne drik inspireret af Starbucks’ Hot chocolate. Og nu får du lige en lille historie, inden jeg præsenterer den bedste kakao ~ varme chokolade i verden!

For et godt stykke tid siden prøvede min kæreste og jeg for første gang Starbucks. Jeg har skrevet det før, men jeg har altid syntes, at Starbucks kaffe lød virkelig lækker, og jeg kunne lige forestille mig, hvordan det var at drikke en dessert… sådan er virkeligheden ikke, når man er inkarneret te-drikker, og derfor kun kan smage bitter kaffebønne, når man drikker kaffe. MEN så fandt jeg ud af, at Starbucks også laver Hot chocolate, og jeg spurgte, som alle mistænksomme veganere gør, hvad der er i sådan en Hot chocolate, og om det overhovedet var muligt at lave den vegansk. Det fortalte de mig, at det var – så jeg drak gladeligt og grådigt, og jeg blev hooked. Første gang jeg prøvede sådan én, var det med hasselnøddesirup, og det er det bedste, jeg har prøvet.

Det eneste minus var dog, at min mave altid havde det temmelig spøjst efter sådan en omgang. På den anden side får min mave det altid underligt, når jeg spiser eller drikker ude – selv på veganske spisesteder! Selv om jeg blev en anelse mistænksom, så affejede jeg det med, at min mave bare er underlig.

Men, men, men (heldigvis! skriver jeg nu) fandt jeg forleden ud af, at den Hot chocolate, som blev fortalt til mig som værende vegansk, slet ikke er vegansk. Hvis du bestiller en Signature (selv om du er fortalt, at den er vegansk, hvis du blot ikke bestiller den uden flødeskum), er der mælk i. Hvis du derimod bestiller en mørk chokolade, så er den vegansk – men den mørke chokolade har ikke samme smag og er lidt mere bitter. Jeg er evigt taknemmelig for den barista, der fortalte mig det… og lad mig lige sige, at hun bare virkede total cool og sådan én, som går op i sit job og totally rocks it! Hun fortalte samtidig, at der om ikke alt for længe vil komme flere veganske spiselige lækkerier på Starbucks – kæresten og jeg er i hvert fald ret vilde med deres pistacie “raw” bar!

Det blev enden på mine grådige Starbucks besøg.

Hvordan har jeg det egentlig med at finde ud af, at jeg ubevidst har indtaget noget med mælk i? Jeg har det helt fint. For jeg vidste det jo ikke, og jeg drak i god tro. Selvfølgelig er det ikke fedt at indtage noget animalsk, men jeg føler mig ikke “uren”, og jeg banker mig bestemt ikke oveni hovedet – det er det dummeste, man kan gøre mod sig selv, for i bund og grund gør det dig kun mere ked af det, hvis du fodrer den dårlige oplevelse. Så det er sket, og sådan er det… og jeg fandt ud af, at hasselnøddesirup er the bestest shit 😉

Og her er vi så: den bedste varme kakao med hasselnøddesirup!

Lav altid varm kakao med chokolade! Det giver den bedste og smag og tekstur.

Kom altid en smule salt i! Det giver dybde til chokoladesmagen og gør den mere markant.

Kom også altid vaniljesukker i! Vanilje og chokolade = match made in heaven, og vaniljen giver noget blødhed og sødme.

Og hvis du skal slå kegler, så bliver du nødt til at komme hasselnøddesirup i! Selvfølgelig ikke hvis du vil have en helt ren chokoladesmag, men hvis du en dag skulle have lyst til noget lidt andet, noget lidt ekstra, så er siruppen vejen frem. Det giver sødme, dybde og smag, og det er bare vidunderligt.

Mmmmm…

Jeg håber på at kunne have næste opskrift oppe i morgen eller søndag – men siden det er en, som jeg er i gang med at udvikle og derfor ikke har helt styr på, kan jeg ikke love noget. Men jeg kan love dig for, at den bliver episk: vegansk pavlova med vaniljecreme og bagt rabarber!

Rigtig god påske!


Varm kakao m. hasselnøddesirup, 2 personer

5 dl plantemælk

50 g mørk chokolade

2 spsk sukker

1 tsk vaniljesukker

1 knsp salt

2 spsk hasselnøddesirup

Topping

1 dl vegansk piskefløde

5 g mørk chokolade (en firkant)


Kom plantemælk og chokolade i en 1 liters gryde
. Giv det et opkog, imens du pisker i det. Pisk indtil chokoladen er opløst.

Skru ned for varmen når det simrer. Pisk sukker, vaniljesukker og salt i.

Når drikken er varm (uden at være skoldhed), slukkes for varmen og hasselnøddesiruppen tilføjes.

Hæld i 2 kopper.

Pisk piskefløden til flødeskum og kom i en sprøjtepose med tyller og sprøjt ovenpå den varme kakao – eller gør som jeg normalt ville (og alle andre normale) fordel flødeskummet med en ske.

Riv den mørke chokolade over.

Server!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.