Drikkelse,  Højtider,  Opskrifter

Vegansk Jul: Rom toddy | Mocktail

Aaaaah!

Fødderne er oppe på sofabordet med tykke sokker på, ilden buldrer og knitrer i pejsen, og jeg sidder med denne varme kop rom toddy og et tæppe over mig. Jeg har lige gået en lang tur på sneen, og nu sidder jeg altså oppe i en skihytte i det nordlige sverige.

Sådan ville scenariet se ud, hvis det altså ikke er sådan, at jeg faktisk ikke sidder i sådan en skihytte. Jeg sidder derimod hjemme hos svigerforældrene, hvor kæresten og jeg bor, indtil vi kan flytte ind i vores drømmehus! Og nu skulle det vist være på sin plads at skrive, at vi endeligt er blevet husejere, og vi om ikke alt for længe skal ned og bo på vores gård. Faktisk… så er det et meget bedre scenarie end min skihytte-fantasi, men det betyder ikke, at jeg ikke også kunne tænke mig, at skihytten blev til virkelighed 😉

Det, jeg prøver at fortælle med min skihytte, er, at den her rom toddy virkelig giver varmen (tilbage). Selv om der ikke er en almindelig rom i, så giver den alkoholfrie rom virkelig en skøn krydret smag og tildels skarpheden, som man kender det fra alkohol versionen. Appelsinsaften gør toddyen mild, og krydderierne giver en varm smag. Ahornsiruppen sørger for, at alle ingredienserne kommer til sin ret – udover at selvfølgeligt at søde toddyen.

Så hvis du er blevet lidt træt af æblemost og æbleglögg eller andre mere boozy juledrikke, er rom toddy en rigtig god afbrækker! Den er super-hurtig at lave, og den smager tilpas anderledes men stadigvæk julet.

Giv det en chance!

OG du kan vist godt glæde dig til den sidste julespurt her på bloggen! Ikke nok med at du kan få 20% rabat på min kogebog Vegansk til højtider og fest t.o.m 18/12 – se mere ude til højre på siden. Du får også mindst 2 ekstra juleopskrifter her på bloggen 😀 Jeg er allerede i gang med at gøre klar til næste indlæg, som bliver lagt op her på onsdag – det tredje og måske fjerde indlæg bør komme fredag og/eller søndag. Så bør du være dækket godt ind til juleriet!

RomISH kan du købe i Irma. Hvis du hellere vil have en mere boozy version, så bruger du almindelig rom – men start måske med lidt mindre.


Rom toddy, 1 person

1 dl romISH

Saft fra ½ appelsin

1-2 kanelstænger á 6 cm

1 stjerneanis

2 dl kogende vand

Ahornsirup – efter smag

Citronsaft – efter smag


Kom romISH, appelsinsaft, kanelstang og stjerneanis i en (mellem)stor kop
. Hæld det kogende vand over og lad det trække i 5 minutter. Smag til med ahornsirup og eventuelt citronsaft.

Jeg bruger 3-4 spsk ahornsirup, når jeg laver sådan en kop.

Citronsaften kommer jeg kun i, hvis jeg har fået fat i en meget sød appelsin – jeg synes, at citronsaften er rigtig god til at give lidt kant.

Sip i dig og skru op for hyggen!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.