Opskrifter,  Sundt,  Tilbehør

Bagt knoldselleri m. pesto & ristede hasselnødder

Det her er ikke rigtig en julet ret, men når den er så lækker, som den nu engang er, deler jeg den alligevel her i december.

Jeg overvejede, om jeg skulle gemme den til januar, men så har du mindre tid til at nyde knoldselleriens magi. Derfor tænker jeg, at der ikke er noget, der siger, at man ikke godt kan servere den som tilbehør juleaften. Den vil passe ret godt som en lille forret – den mætter ikke forfærdeligt meget, men den har knald på smagen!

Hvis det ikke rigtig siger dig at lave om på din/jeres julemenu, så vil jeg slå et slag for, at den kommer på nytårsmenuen! Den ser en smule fancy ud – ikke total fancy, for jeg er ikke lige den person, der laver det mest fancy mad. Men jeg synes altså, at den ser rigtig fin ud, så den har et plus i forhold til “fancy-heden”, og nytårsmenuen må altid gerne være lidt fancy.

Knoldselleri får den skønneste bløde, “smør- og nødde-agtige” smag, når den er bagt til, den er helt mør. Pestoen giver en tilpas salthed, og ristede nødder er altid godt, for de giver lidt umami. Jeg har også foreslået rucola til forretten, men da vi ikke havde noget, er det ikke kommet med på billedet – men det smager rigtig godt til, for rucolaens bitterhed bryder med den bløde smag.

Lige meget hvad så lav den her lille og hurtige ret, for den vil gøre vintermånederne meget, meget bedre og lækre!


Bagt knoldselleri m. pesto & ristede hasselnødder, 4 personer

2 knoldselleri – skrællet, skåret i 1 cm tykke skiver

Olivenolie – til pensling

Salt&peber

1-2 tsk pesto pr. person

50 g hasselnødder – groft hakket

evt rucola


Tænd ovnen på 200 grader
. Gør to bageplader klar med bagepapir.

Fordel knoldselleri-skiverne på bagepladerne, pensl med olie og krydr med salt og peber.

Bagt midt i ovnen i 15 minutter. Vend derefter skiverne og bag videre i 15 minutter.


Imens knoldselleri-skiverne er i ovnen, ristes hasselnødderne
. Rist hasselnødderne på en pande til de begynder at tage farve og dufte.

Lad hasselnødderne køle af på en stor tallerken/bagepapir.


Når knoldselleri-skiverne er færdigbagte, serveres de
. Kom 2 skiver knoldselleri på hver tallerken, fordel 1-2 tsk pesto ovenpå og drys lidt hasselnødder over.

Du kan eventuelt servere knoldselleri-skiverne ovenpå lidt rucola, så bliver retten lidt mere frisk, og rucolaens bitterhed vil bryde lidt med den nødde-agtige sødme i retten.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.